CTP, interviu pentru Stirile ProTV: Vor sa taie degetele Justitiei; Dl. Dragnea s-a crezut Ceausescu, de asta a actionat asa

×
Codul embed a fost copiat

Invitat in studioul Stirilor Pro TV de la ora 19:00, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat deciziile Guvernului de marti seara, precum si efectele acestora.

Andreea EscaDe ce s-a grabit Guvernul aseara?

CTP: Pentru ca erau presati de propriile dosare, incepand cu cel al domului Dragnea. Numai asa se explica de ce au comis o eroare tactica, pentru ca ar fi trebuit sa dea, mai intai niste salarii marite, niste pensii, vreme de cateva luni de zile si sa construiasca o alta atmosfera pe care sa vina cu aceste ordonante.

Oamenii ar fi fost preocupati de incarea pensiei si ar fi avut o confirmare a programului PSD. Dar PSD nu a apucat sa dea bani si dintr-o data face o cauza eroica pentru votantii lor scoaterea din puscarii a infratorilor.

Andreea Esca: Credeti ca votantii PSD sunt interesati de puscarii goale?

Citește și
abuz in serviciu
"Spaima" functionarilor, abuzul in serviciu, transformat in infractiune minora. Dragnea, Oprea si Piedone scapa de dosare
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

CTP: Nu. Nu-i intereseaza. N-am vazut pe nimeni in aceste zile care sa arate de ce sunt bune aceste legi. Deci, este clar ca este cauza domnului Dragnea, a lui Oprea. 

A.E.: Haideti sa vedem ce s-a intamplat aseara... Vorbeati despre sfidare...

CTP: A fost un gest discretionar, dictatorial, gest totalitar, care vine de dinainte de 1989.... De ce face PSD-ul asta? Pentru ca poate!

Nu mai are nicio relevanta discutia pe fond, pe abuz in serviciu, nepotismul, neglijenta, denuntul si toate aceste ticalosii, pentru ca mesajul golit de continut al acestei cozi de topor Iordache este acesta: facem asta pentru ca putem si nu ne puteti opri. Putea sa fie si o lege despre protectia animalelor de circ. Nu mai conteaza! Conteaza ca populatia Romaniei sa inghita asta si sa ia nota ca are la conducerea tarii un partid stat din acest moment,, care face ce vrea el.

A.E.: Sa spun si eu ca dl Iordache... Alta intrebare! Chiar pot sa faca asta? Populatia mai poate sa faca ceva?

Da, populatia poate sa faca. In acest moment totul sta in cei care ies in strada. Acest partid care si-a machiat fata adevarata care este de partid ceausist... Domnul Dragnea are o istorie asemanatoare cu cea a lui Ceausescu. A fost cu organizatoricul, exact cum a fost si Ceasescu, apoi s-au catarat cu tenacitate pana la varful partidului. Speranta este in oamenii din strada, pentru ca ati vazut, nu au vreo aparasare legata de Bruxelles. Ati vazut reactii ale UE, presa internationala... Si-au asumat asta din campanie, cand au spus: "nu cu strainii". Au avut o campanie antioccidentala, antieuropeana. Iar America? Presedintele Trump a declansat si el un razboi impotriva justitiei...

A.E: Au aparut printre promisiunile electorale si cele facute de ei aseara?

CTPNu. Evident, nu. Dl. Grindeanu, care impreuna cu dl. Dragnea nu-si asuma aceste ordonante, si-au lasat o marja de manevra in legatura cu el. Dl. Dragnea nu si le asuma deloc. A spus ca acolo e guvernul si nu stie ce se intampla.

A.E.: Cum poate sa spuna asta?

CTPLasand la o parte logica, ce poate sa spuna dl. Dragnea cand din America spunea ca afara e o Mineriada, ca e lovitura de stat si ca sunt organizati de SRI?... Stia aceste lucruri, dar nu stia ce e in lege... Deci, si-au lasat o marja de manevra, iau in considerare si un esec.

A.E.: Poate sa mai existe un esec?

CTP: Daca oamenii raman in strada se pot intampla lucruri. De exemplu, ce face CSM-ul acum. Sesizeaza CCR. De asemenea, poate fi dat in judecata PSD. Exista articol constitutional care arata ca un partid care ataca temeliile statului de drept poate fi dat in judecata si desfiintat prin hotarare judecatoreasca. Gestul lor arunca Romania inainte de Consiliul Europei.. Acum nu am mai fi primiti. Asta nu mai e stat de drept!

A.E.: Cat de surprins ati fost aseara?

CTPAm fost si nu am fost surprins... Nu ma asteptam sa o faca atat de devreme. Dar atat de "pe fata" ma asteptam. Dar ma asteptam sa vina mai incolo aceasta placinta otravita. Hai sa ne amintim figura dl. Dragnea din acea vineri cand a facut programul de guvernare pana la fibroza ficatului de grad 3... Din cauza acestui procent urias cu care au castigat in alegeri, dl. Dragnea si Tariceanu li s-au umflat capul. Dl. Dragnea s-a crezut Ceausescu. De asta actioneaza asa. Si mai este o cauza pentru care isi permit sa faca asta: cum arata opozitia...

A.E.: Cum arata opozitia?

CTP: Pai, i-ati vazut la televizor, pe dl. Nicusor Dan, pe d-na Turcan si dl. Basescu... Asa arata opozitia. Nu am alt comentariu decat ca am ajuns in situatia aceasta in care PSD-ul incearca sa instaureze dictatura pentru ca asta e opozitia.

S-a incercat debarcarea sefului DNA. Nu s-a reusit. Si atunci ce sa faci? Sa le dai peste degete, sa nu mai poata actiona DNA-ul. Legile se fac in Parlament, magistratii trebuie sa le aplice. Cand dai Justitiei o masina cu cauciucurile sparte nu poti sa-i ceri sa umble dupa infractori.

A.E.: Dar Constitutia credeti ca este suficient de "dotata" ca sa gestioneze situatii de criza ca aceasta?

CTP.: Da. Daca este sa fie aplicata, interpretata corect, da. Are dreptate procurorul general al Romaniei... Cum este posibil ca ministrul Justitiei - cand are impotriva toate organismele de justitie - sa colaboreze cu aceste institutii?

A.E:.: Care este concluzia din aceasta tara?

CTP.: In zilele care urmeaza o sa vedem cine suntem. O sa vedem cati dintre noi traiesc in Romania care este un stat de drept, in care cei care fura, indiferent de bani si rang sunt judecati si cati dintre noi traiesc in Romanica, tara in care exista o cardasie intre stabii cu bani si cetateni. Simplii cetateni ii voteaza, apoi respectivii ii mituiesc cu bani de la buget si singurul mecanism care se poate opune acestei cardasii este Justitia. Si atunci trebuie sa i se taie degetele.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Filmul unei seri negre pentru Romania. De cate ori a zis ministrul Justitiei Florin Iordache sintagma
Filmul unei seri negre pentru Romania. De cate ori a zis ministrul Justitiei Florin Iordache sintagma "alta intrebare!"

Romania fierbe! Guvernul a ridicat capacul oalei sub presiune si a adoptat pe nestiute dupa lasarea intunericului modificarile aduse Codurilor Penale.

"Spaima" functionarilor, abuzul in serviciu, transformat in infractiune minora. Dragnea, Oprea si Piedone scapa de dosare

Spaima tuturor functionarilor publici si a politicienilor, abuzul in serviciu, a fost transformat ca prin vraja intr-o infractiune cu efecte minore. Pedeaspa maxima, daca esti gasit vinovat, este acum de numai 3 ani.

Filmul protestelor din Capitala, la care au participat 120.000 de oameni. Ciocniri intre jandarmi si cativa indivizi violenti
Filmul protestelor din Capitala, la care au participat 120.000 de oameni. Ciocniri intre jandarmi si cativa indivizi violenti

Peste 120.000 de oamenii au ocupat Piata Victoriei pentru a protesta fata de deciziile luate marti seara de Guvern cu privire la modificarea si completarea Codurilor penale, la gratierea unor pedepse si la masuri educative privative de libertate.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.