Crima de la metrou. Magdalena Şerban, condamnată definitiv la închisoare pe viaţă


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 20:11
Data publicarii: Marti 12 Martie 2019 14:12
Categorie: Stiri actuale

Închisoare pe viaţă este sentinţa în cazul Magdalenei Şerban, femeia care a omorât o tânără aruncând-o în fata metroului, după ce a încercat să facă acelaşi lucru în altă staţie, dar prima victimă a avut un reflex salvator şi a scăpat.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat cea mai mare pedeapsă posibilă în România. Femeia a primit verdictul după gratii, la penitenciarul Târgșor.

De când a fost arestată, din decembrie 2017, nici un judecător nu i-a permis să părăsească arestul. Asadar, femeia stă după gratii deja de un an și câteva luni.

Faptele ei, pentru că vorbim nu numai de crimă, ci si de tentativă de crimă au ingrozit țara. Se apropiau sărbătorile, când, într-o seară a încercat să împingă o fată în fața metroului, în stația Costin Georgian. Aceasta a ripostat și asa a scapat cu viață.

Magdalena Serban nu s-a oprit, însă. A ales o altă statie de metrou, de data aceasta Dristor si o altă victimă: tot o tânără. Alina avea 25 de ani. A împins-o pe șine și, când victima a încercat să se ridice, a lovit-o ca să nu se poată ridica.

Magdalena Şerban a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor şi omor calificat, ea fiind acuzată că, pe 12 decembrie 2017, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, a împins o tânără, Alina Ciucu, spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat.

Cu câteva ore înainte, femeia a încercat să împingă o altă tânără, Alexandra Costache, spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta s-a opus şi nu a păţit nimic.

În timpul procesului, Magdalena Şerban a povestit ce s-a întâmplat în ziua de 12 decembrie 2017, când a încercat să împingă o tânără spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă fata s-a opus şi nu a păţit nimic.

"M-am simţit rău în ziua aceea. Am căutat de lucru la metrou, la mai multe staţii, pe la chioşcuri. M-am simţit nefolositoare. S-a întâmplat ce s-a întâmplat şi îmi pare rău. (...) Am lucrat şi în Spania, la curăţenie. În Spania am fost internată într-un spital de psihiatrie. (...) Am avut gânduri negre, ameţeli. Mă refer la aceste acţiuni făcute de mine. (...) Era înainte de sărbători. Nu cunosc bine staţiile de la metrou. Prima fată semăna foarte mult cu cea la care am fost în Spania. Faţa ei îmi era cunoscută. Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe staţia de la metrou, pe podea, pe podeaua dintre staţii. După aceste gânduri, am acţionat. Am văzut-o când aştepta metroul. Erau mai multe persoane acolo. Am împins-o o dată, după care m-a împins şi ea, moment în care am împins-o şi eu, să nu cad. După ce am împins-o prima dată, a căzut pe podea. Şi a doua oară tot pe podea ar fi căzut, pentru că nu s-a mişcat, a opus rezistenţă. După aceea, a venit metroul, iar ea a plecat. Eu am ieşit afară, m-am dus şi am mâncat, apoi am mai întrebat pe la magazine dacă au nevoie de vânzător. Nu am găsit şi am plecat la Dristor", a spus Magdalena Şerban.

Ea a relatat şi ce s-a întâmplat în staţia de metrou Dristor 1.

"Am început să mă uit la mai multe persoane şi vedeam negru în jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine şi eu am împins-o. Finalul nu l-am văzut, că am plecat. A căzut pe şine. A încercat să se ridice. Distanţa era mai mare de 1,5 metri şi nu se putea ridica. Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care aşteaptă călătorii şi avea o geantă în una dintre mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu ştiu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut, pentru că voiam să plec. Numai de un bărbat putea fi ridicată de acolo", a mai povestit femeia în sala de judecată.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Magdalena Şerban, cea mai mare pedeapsă posibilă în România. Ce nu i s-a permis
Crima de la metrou. Magdalena Şerban, condamnată la închisoare pe viaţă
VIDEO PROTVPLUS.RO