Crima cu drujba din Timiș. Operatorul 112 a ignorat alerta și nu a trimis ajutoare

14-03-2019 17:56


Informaţii revoltătoare au ieşit la iveală în cazul unui bărbat ucis cu drujba în locuinţa sa din Timiş, în ianuarie.

Deşi familia a cerut ajutor la 112, nu a fost trimis un echipaj pentru că dispecerul ar fi sugerat că un vecin taie lemne. Abia la al doilea apel poliţiştii au ajuns în zonă, însă victima era deja moartă. Operatorul de la 112 este anchetat pentru neglijenţă.

Procurorii care anchetează crima au stabilit că victimele au cerut prima dată ajutor la 112 la ora 4 şi 49 minute - când atacatorul a intrat peste ei în curte, cu drujba pornită, cu intenţia clară să îi omoare.

Operatorul care a preluat apelul a ignorat însă riscurile, spun anchetatorii, şi nu a trimis un echipaj care să prevină omorul, aşa cum cer procedurile.

La 7 minute după primul apel, cineva din casă a sunat din nou la 112. Abia atunci a fost trimis la adresă un echipaj de poliţie, care a găsit victima decedată în grădina casei. Făptaşul era şi el acolo.

Între cele două apeluri, atacatorul a avut timp suficient ca să îşi ducă planul macabru la sfârşit. A tăiat cu drujba uşa de la intrarea în casa victimelor şi l-a ucis pe proprietar. Cei doi băieţi ai victimei şi prietena unuia dintre ei, care erau în locuinţă, au reuşit să fugă, dar unul dintre băieţi s-a ales cu o fractură la picior.

Reporter: "Cine a sunat la 112?
Rudă a victimei: ”Mi se pare că noră-sa. Ea zice că vorbea încet, că îi era frică să nu vină şi pestei ei în casă cu drujba."

Felul în care a reacţionat operatorul de la 112, care a preluat primul apel disperat de ajutor, este anchetat acum de procurori. Deocamdată, agentul este cercetat pentru abuz în servciu.

"A fost înregistrat un un dosar penal, ca urmare a declinării de competenta de către Parchetul de pe Lângă Tribunalul Timiş, ce are ca obiect neglijenta în exercitarea artibutiilor de serviciu de către un operator al SNAUA 112 din cadrul IPJ Timiş în legătură cu un apel de urgenţă efectuat la data de 31.01.2019, ora 04:49", a transmis parchetul.

O anchetă a fost deschisă şi de Inspectoratul de Poliţie Timiş.

Dumitru Coarnă, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual: ”Cel care este de serviciu în dispecerat trebuie să ia decizia de îndată şi să dispună în consecinţă. Practic, trebuie să trimiţi un echipaj care să verifice acea informaţie, dacă este ori nu corectă. Una peste alta, eu pot să spun că echipa care a intervenit la faţa locului a intervenit cu curaj, vorbim de un infractor periculos, un mod de operare deosebit, parcă din filmele astea de groază.

Crima a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, în localitatea Sânandrei din Timiş. Agresorul ar fi cumpărat, anul trecut, o maşină de la victimă, dar pentru că nu a fost mulţumit de ea, a fost să o înapoieze.

Cum vânzătorul a refuzat să primească înapoi autoturismul şi să îi dea înapoi banii primiţi, 1.400 de euro, atacatorul, în vârstă de 32 de ani, a vrut să se răzbune. Acum, individul se afla în arest.

Tags: crima, drujba, 112,


VIDEO PROTVPLUS.RO