Crește bilanțul deceselor din cauza gripei în România. Măsurile luate de autorități

Ultima actualizare: 23-01-2020 13:31

Un nou deces provocat de virusul gripal a fost anunţat în urmă cu puţin timp de Ministerul Sănătăţii. Bilanţul se ridica astfel la 3 morţi.

Se intensifică măsurile de prevenţie a gripei în şcoli, grădiniţe şi spitale, în contextul în care la camerele de gardă sosesc tot mai mulţi pacienţi.

A fost limitat accesul vizitatorilor în unele unităţi medicale, dar chiar şi aşa, medicii din secţiile aglomerate se aşteaptă că numărul bolnavilor de gripă să crească.

Potrivit unei noi statistici a Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână au fost înregistrat 1389 de cazuri de gripă, cu 40 la sută mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

La nivel național, au fost 81.640 de cazuri de infecții respiratorii, cu 30 la sută mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut și cu 11,4 la sută mai mult decât săptămâna trecută. Au fost înregistrate focare în Brașov, Cluj, Sibiu, Prahova, dar și în București.

Camerele de gardă sunt pline, mai ales în spitalele de pediatrie, unde ajung mulți copii cu infecții respiratorii, iar la unii dintre ei se confirmă și diagnosticul de gripă.

Autoritățile subliniază că este important ca triajul să se facă în școli, însă acest lucru nu se întâmplă în multe școli din Capitală.

În unele spitale au fost intensificate măsurile, de exemplu la Spitalul de Boli infecțioase din Constanța și la Spitalul Județean Sibiu au fost restricționate vizitele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO