Craioveanul acuzat de propagandă ISIS râmâne în arest preventiv

Dată publicare: 16-08-2017 11:34
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Băiatul din Craiova arestat acum nouă luni pentru că ar fi promovat ideologia jihadistă şi ar fi făcut pregătire militară, vrea să se întoarcă la liceu.

Luigi Goicea le-a spus miercuri judecătorilor Instanţei supreme că regretă ceea ce a făcut, că nu mai vrea să audă de Statul Islamic şi că doreşte să se întoarcă la viaţă lui normală. Magistraţii i-au respins însă cererea de eliberare condiţionată.

În prima instanţa, tânărul fusese condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Luigi Goicea a fost adus în lanţuri la instanţa supremă pentru că este considerat periculos. De nouă luni este în arest preventiv după ce procurorii DIICOT l-au acuzat terorism. Băiatul ar fi promovat ideologia statului islamic şi ar fi urmat cursuri de pregătire în vederea folosirii mijloacelor distructive, a armelor de foc şi dispozitivelor explozive.

Marius Costache, avocatul tânărului: ”A conştientizat gravitatea faptelor pe care le-a săvârşit, e conştient. Important este că are sprijinul familiei. Apropierea cred că a fost ad-hoc, întâmplătoare, nu a avut un scop ascuns, nu are un ideal pe acest palier. Pregătirea e doar teoretică. A consultat acele siteuri când era sub supravegherea operativă.”

Adolescentul devenit între timp major a fost arestat în urmă cu nouă luni după ce fusese plasat sub control judiciar, pentru că - deşi îi fusese interzis de procurorii DIICOT - a continuat să folosească internetul. Acum, spăşit, promite că va fi cuminte şi îşi vrea viaţă normală înapoi.

Marius Costache, avocatul tânărului: ”Vrea să îşi continue studiile liceale, are sprijinul familiei. Mama a luat legătură cu cei de la liceu pentru a finaliza cursurile. Visul lui este să devină asistent.”

Judecătorii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat în mai la 3 ani şi patru luni de închisoare cu executare. Tânărul va încerca la instanţa supremă să obţină o pedeapsa mai blândă, eventual una cu suspendare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO