Crăciunul la munte. Cum petrec turiștii Sărbătorile și cum au compensat lipsa zăpezii

Ultima actualizare: 25-12-2019 20:34

Crăciunul la munte. Cu liniște, un vin bun și mâncare pe săturate, turiștii care au ajuns la munte au petrecut în voie prima zi de Crăciun. Cei care s-au aventurat până la cota 2000, au putut chiar să schieze.

Dacă în stațiuni bătea vântul și era destul de multă ceață, pe creste un soare blând a încălzit atmosfera.

În Sinaia, la cota 2000, Moşul a deschis câteva din pârtiile aflate la mare altitudine. S-au ţinut chiar şi lecţii pentru începători. Cei care s-au mulţumit doar să respire aer curat au admirat priveliştea, cu un pahar de vin fiert sau ţuica în mână.

Acest domn de 52 de ani a pus pentru prima dată schiurile în picioare. Cei care au vrut să înveţe primele mişcări sub îndrumarea unui monitor au plătit între 100 şi 150 de lei.

Nelu Nagu, monitor schi: „Pârtia este bună, pentru schiorii mai avansaţi sunt două pârtii. În rest sunt închise pentru că nu este suficientă zăpada. Păcat."

Copiii au preferat însă o tură cu săniuţa, înainte de masă îmbelşugată de Crăciun.

Petrecerea a început încă de aseară, cu focuri de tabără şi pomană porcului. De efect a fost şi dansul ursarilor din Comăneşti.

Mai mulți tineri din Tulcea şi-au dat întâlnire cu cei dragi la un hotel de 5 stele din Sinaia.

Turistă, întrebată ce va alege pentru masa de Crăciun: „De sărbători nu mai ţinem cont de siluetă câteva zile. Răcitură, salată boeuf, friptură."

Mulţi turişti au fost cuceriţi de colindele care au răsunat, începând de aseară. În noaptea de Ajun, cetele de colindători vestesc naşterea lui Iisus.

La fiecare casă sau pensiune, colindătorii sunt întâmpinaţi cu dulciuri, colaci şi mere.

Pentru că vremea a fost mohorâtă, unii s-au relaxat la un biliard sau un ping-pong. Alţii s-au relaxat la centrele Spa.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO