Cosmar in fiecare dimineata pentru oamenii din comuna Santandrei. De ce se formeaza coada de cativa kilometri pe sosea

03-03-2017 12:53

O cerere mai putin obisnuita este inaintata de locuitorii unei comune din Bihor, care vor sa fie modificat mersul unei tren, pentru ca ingreuneaza traficul pe singurul drum de acces.

Garnitura trece prin zona la ora la care oamenii se indreapta spre locurile de munca din Oradea sau isi duc la scoala copiii.. Asa ca la trecerea peste calea ferata se formeaza cozi uriase. Locuitorii au facut mai multe sesizari si spera sa se gaseasca intelegere de la reprezentantii CFR.

La ora cand toata lumea se grabeste spre locurile de munca sau scoli, trebuie sa astepte la semafor minute in sir. In acest timp, din cauza fluxului mare de masini, se formeaza cozi kilometrice.

Radu Florian, localnic Santandrei: "Este o coloana imensa de masini, aproximativ se intinde pe 3 km, se merge cu o viteza de 10 km la ora . Suntem la ora 7.40. Ei bine, pe aceste fond, la ora 7.47 trece un tren personal care blocheaza aceasta circulatie si asa incetinita."

Ovidiu Ceh, localnic din Santandrei: "In fiecare dimineata, problema aceasta persista de aproximativ doi ani de zile, de cand s-au mutat la noi in comuna foarte multi cetateni din municipiul Oradea si care, intre ora 7 si 8, isi duc copii la scoala, la gradinita, se deplaseaza la serviciu. Este un cosmar in fiecare dimineata pentru oamenii din Santandrei."

Oamenii i-au cerut si primarului sa ii ajute.

Ioan Marcus, primar Sintandrei: "O problema foarte delicata, intrucat de aici in spate, populatia din 4 comune, peste 15.000 de locuitori, au singurul acces catre municipiul Oradea. Marti voi fi inapoi la Ministerul Transporturilor, incercand sa-i seniibilizez si sa-I rog sa mute acest tren inapoi cu plecare la ora 7.20 din Oradea."

Alina Predescu, purtator de cuvant CFR Calatori: "CFR Calatori va analiza situatia acestui tren si vom lua legatura cu colegii nostril de la infrastructura. Analizam si posibilitatea retrasari trenului inainte sau dupa."

Numai comuna Santandrei are 6 mii de locuitori dupa ce, in ultimii ani, au aparut la marginea localitatii mai multe cartiere rezidentiale.


VIDEO PROTVPLUS.RO