Dacian Ciolos il cearta pe ministrul Agriculturii in cazul imbolnavirii cu E.coli. "Nu trebuia sa comunice numele firmei"

Dată publicare: 04-03-2016 13:15
Dată actualizare: 07-03-2016 00:04


Dacian Ciolos a declarat vineri ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a comunicat prea repede, fara a avea toate datele, numele firmei 'Bradet', care este suspecta in cazul copiilor imbolnaviti cu E.coli.

El a fost intrebat de jurnalisti, in timpul unei conferinte de presa organizata la Cluj, daca ia in calcul o demitere a ministrului Agriculturii.

'Deciziile nu le iau in felul acesta; atunci cand le iau, le pregatesc, orice tip de decizie. Nu vreau sa comentez prea mult lucrurile acestea pentru ca inca nu stiu sa existe o legatura dovedita intre E Coli, susa aceea care a fost gasita la copiii imbolnaviti, si cea care a fost gasita si in proba respectiva de branza de la acea intreprindere. Am inteles de la domnul ministru al Sanatatii ca urmeaza sa se faca o analiza genetica, pentru a vedea daca exista o legatura directa intre branza respectiva si imbolnaviri. Aici probabil ca domnul ministru n-ar fi trebuit sa comunice, atata timp cat n-avea toate elementele si oricum, ce i-am spus eu e ca nu cred ca ar fi fost cazul sa comunice dansul. Daca la dl. ministrul al Sanatatii, in urma cu cateva saptamani, a fost o problema de lipsa de comunicare, pe care intre timp a corectat-o, dl. ministru al Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit sa comunice Autoritatea Sanitar-Veterinara, care e cea mai indreptatita. Mi-a spus dl. ministru ca a fost o presiune pe dansul, tot din partea presei, sa spuna si sa nu tina ascunse informatiile pe care le are si dansul a considerat ca avand informatiile respective trebuia sa le spuna public pentru a evita alte probleme care puteau sa apara', a raspuns Dacian Ciolos.

Primul-ministru a facut apel la cumpatare si echilibru, atat din partea administratiei, cat si a presei, mentionand ca se poate face foarte mult rau printr-o comunicare proasta.

'Dar dupa ce le-a spus a aparut acea exacerbare si peste tot s-a vorbit de acea companie. Nu pot sa spun ca e vina ei sau de unde vine, de pe circuitul de aprovizionare cu lapte. In acea proba s-a gasit acea problema, dar asta nu inseamna ca e o problema cu toate produsele din companie. si aici cred ca, cu totii, si noi autoritatile, si dvs. presa, trebuie sa avem in vedere faptul ca e vorba de afacerile oamenilor, e vorba de investitii, nu doar financiare, ci chiar a unei parti din viata, care pot fi distruse in cateva minute sau in cateva ore doar printr-o comunicare proasta. (...) Aici trebuie sa fim cumpatati, sa fim echilibrati. Ceea ce ne intereseaza cel mai mult e sanatatea oamenilor si pentru asta avem autoritati care stiu ce masuri trebuie sa ia', a adaugat Dacian Ciolos.

Seful executivului, Dacian Ciolos, si vicepremierul Vasile Dincu a efectuat, vineri, o vizita de lucru in Cluj. Cei doi au avut o intalnire cu prefectul Gheorghe Ioan Vuscan, cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Minzat, si cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vizitat Muzeul National de Istorie al Transilvaniei si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare Cluj-Napoca.

Vineri vor fi gata rezultatele Corpului de Control

Ministerul Sanatatii asteapta vineri rezultatele Corpului de control in urma imbolnavirii copiilor cu bacteria E-coli.

Este termenul pe care l-au dat oficialii pentru a se stabili daca spitalul si autoritatile din Arges au gestionat corect situatia bebelusilor.

Intre timp, de la Spitalul Marie Curie din Capitala aflam vesti bune. Vineri, un bebelus va fi externat.

"Pleaca cel mai micut dintre copii, pleaca un baietel de sapte luni, cu o stare foarte buna, care a castigat foarte bine in greutate, care mananca foarte bine, care este vesel, are o privire foarte frumoasa si lumninoasa. A stat patru saptamani in spital, este din Arges", a declarat Mihaela Balgradean, seful sectiei de Nefrologie de la Marie Curie.

In spitalul Marie Curie raman internati trei copii, dintre care doi au nevoie in continuare de dializa peritoneala.
 


 


VIDEO PROTVPLUS.RO