Copil de 12 ani din Botoșani, în comă alcoolică, după ce tatăl i-ar fi dat băutură la barul din sat

12-12-2017 07:29


Un băiat de 12 ani din Botoșani a ajuns la spital în comă alcoolică, după ce tatăl i-ar fi dat băutură de la barul din localitate.

Un prieten de-al bărbatului a chemat ambulanţa, însă părintele şi-a dus copilul acasă, de unde medicii l-au luat cu greu.

Bărbatul ar fi mers împreună cu băiatul lui de 12 ani la un bar din localitatea în care trăiesc. Şi-a lăsat fiul afară, pentru a avea grijă de cai şi de căruţă, dar i-ar fi dat şi băuturi alcoolice. Copilul a stat în fatza localului în timp ce tatăl său se afla înăuntru cu un amic.

La un moment dat, prietenul bărbatului, aflat în stare de ebrietate, l-a văzut pe copil şi i-a sugerat părintelui să cheme ambulanţa, dar s-a lovit de refuzul acestuia, care l-a dus imediat acasă.

Totuşi, omul, care părea de bună credinţă şi voia că băiatul să fie ajutat, a reuşit să sune la 112 şi să le spună salvatorilor adresa familiei din care face parte micuţul. Însă, când echipajul medical a ajuns la faţa locului, săteanul a devenit brusc agresiv.

"A încercat să ne bruscheze, ne-a înjurat. De beat ce era, voia să urce peste domnul doctor în maşină, iar eu m-am opus şi am solicitat un echipaj de poliţie, care a venit în ajutor", a povestit șoferul ambulanței ajunse la fața locului.

Doar aşa medicii au reuşit să intre în casă, să îl urce pe băiat în ambulanţă şi să îl transporte de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Botoşani.

"Am fost solicitaţi pentru un copil în vârstă de 12 ani pe care l-am găsit în comă etanolică. Prezenta deasemenea şi o hipotermie uşoară, cu temperatura corpului de 34 de grade celsius, datorate expunerii prelungite la frig. S-au folosit tehnicile de încălzire pasivă", a explicat Cristian Simionescu, medic.

Copilul face parte dintr-o familie cu cinci copii. Pentru că tatăl era şi el băut, poliţiştii nu au reuşit să stea de vorbă cu el. Agenţii spun că bărbatul şi soţia lui vor fi duşi astăzi la audieri. Tot oamenii legii vor sesiza şi Protecţia Copilului.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO