Copii dintr-un centru de plasament din Constanta, abuzati de un cetatean spaniol. Marturia cutremuratoare facuta de o victima

Ultima actualizare: 09-11-2014 00:14

Un spaniol cu apucaturi bolnave a profitat de inocenta unor baieti si asa abandonati de parintii lor intr-un centru de plasament din Constanta.

Barbatul, care are afaceri in port, ii pacalea cu bani si chiar cu substante etnobotanice si ii invita in locuinta sa. Totul a iesit la iveala cand una dintre victime, in varsta de 15 ani, a recunoscut ca a fost obligata sa intretina relatii sexuale. Potrivit procurorilor, cel putin 6 baieti au trecut prin patul spaniolului.

Adevarul a iesit la iveala in urma evaluarii anuale la care sunt supusi copiii din centrul de plasament. Psihologii au ramas inmarmuriti atunci cand unul dintre baieti le-a marturisit ca a fost invitat de mai multe ori in apartamentul barbatului in varsta de 51 de ani. In aceasta situatie au fost alti 5 dintre colegii sai.

Cei mai multi dintre tinerii care au devenit victimele cetateanului spaniol sunt de la un centru de plasamnet din Constanta. Adolescentii le-au povestit psihologilor ca acest barbat obisnuia sa le ofere bani, bunuri si substante etnobotanice daca-l insotesc in apartamentului lui.

''Unul dintre baieti ne-a oferit detalii despre profilul de Facebook si adresa din zona Trocadero si am reusit sa-l identificam", povesteste Roxana Onea, purtator de cuvant al DGASPC.

Imediat angajatii Directiei pentru Protectia Copilului au solicitat sprijinul procurorilor DIICOT care in urma unor descinderi l-au retinut pe spaniol.

Barbatul care a venit in Romania acum 15 ani detine un radio on-line si are afaceri in Portul Constanta, insa se recomanda ca trainer specializat in comunicarea cu adolescentii.

In 2013 el a fost implicat si intr-un proiect cultural initiat de Arhiepiscopia Tomisului la Manastirea Dervent. Cumplit este ca individul a profitat de inocenta unor copii si asa batuti de soarta.

Magistratii au decis ca cetateanul spaniol sa fie cercetat sub control judiciar si i-au interzis sa se apropie de centrul de plasament.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO