Copii din mai multe centre de plasament au primit tablete și laptopuri pentru școala online

Ultima actualizare: 02-06-2020 10:01

De 1 iunie au primit cadouri și copiii din centre de plasament ori din case de tip familial.

La Cluj-Napoca, de pildă, voluntarii le-au dus tablete și laptopuri atât de necesare pentru școala online.

Inițiatorii proiectului vor continua să adune astfel de echipamente și bani pentru a ajuta micuți din întreaga țară.

Aceasta a fost atmosfera ieri în Căsuța Bucuriei din Cluj-Napoca. Cei de acolo au primit cu un zâmbet larg pe față cadourile aduse de voluntari. Iar curiozitatea și încântarea li se citeau în ochi.

Ionela are opt ani și îi place matematica. Copila a testat imediat tableta care de acum îi aparține.

Ionela: "Nouă. Șapte împărțit la nouă. Eu știu să șterg. Va arăt cum? Clear și acuma am șters".

Andreea locuiește de cinci ani în acest centru și este studentă a Facultății de Asistență Socială. Laptopul primit este binevenit, după cum mărturisește chiar ea.

Andreea Kovacs, beneficiar: "Aici m-am simțit cA într-o familie, unde se oferă dragoste, iubire și îngrijire și tot ce are nevoie un copil să se dezvolte armonios și să se integreze în societate. O să mă ajute foarte mult să finalizez lucrarea și să-mi găsesc toate informațiile necesare și să scriu".

În casa de tip familial din Cluj-Napoca stau copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani. Iar în această perioadă le-a fost destul de greu să ia parte la cursuri online.

Adela Florean, președinte Asociația Căsuța Bucuriei: "Am avut două tablete, pe care le-am închiriat de la Școala Emil Isac. Le-am închiriat, le-am primit. Și am avut două laptopuri, unul s-a stricat, și mai avem unul, și așa ne-am descurcat, pe rând cumva. Da, cu rândul. Fetele mai mari, și după aia la mica înțelegere cu învățătoarele reveneam online cu ele după ce terminau fetele mai mari, așa ne-am descurcat".

Sorin Sucală, inițiator proiect: "Ce ne dorim noi să facem este să le dăm o viață nouă acestor echipamente uitate într-un sertar, de obicei se întâmplă lucrul ăsta și am putut să fac asta împreună cu ai mei colegi. Avem o platformă unde fiecare poate să doneze fie echipamente, fie sume de bani".

Potrivit unui studiu IRES, 32 la sută dintre copiii din România înscriși în învățământul preuniversitar nu au acces la echipamentul necesar pentru școală pe internet.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO