Constănțeni cercetați după ce au descoperit vase vechi de aproape 2.000 de ani, pe care le-au dus acasă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2018 12:15
Categorie: Stiri actuale
vase din lut

Doi constănțeni sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au făcut săpături într-o zonă cu potenţial arheologic, descoperind trei vase de provizii, din lut, datând din secolele III-IV d.Hr, susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Vasele ar valora peste trei mii de euro, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat doi bărbaţi, de 47 ani şi 60 de ani, din localitatea Cerchezu, judeţul Constanţa, care ar fi efectuat săpături într-o zonă cu potential arheologic, din localitate.

Cei doi au găsit trei vase de provizii, de lut, datând cu aproximaţie din secolul III-IV d.H., susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Conform opiniei preliminare a experţilor, bunurile au fost estimate la o valoare de peste 3.000 de euro, acestea urmând a fi evaluate după ce vor fi scoate integral din situl arheologic.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, tentativă de furt calificat şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO