Constanta: Ancheta la o scoala unde directoarea e acuzata de parinti ca ar fi lovit mai multi copii


Ultimul update: Vineri 07 Noiembrie 2014 06:41
Data publicarii: Marti 04 Noiembrie 2014 14:42
Categorie: Stiri actuale
Elevi

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetea Constanta vor incepe o ancheta la Scoala ”Gheorghe Lazar” dupa ce parintii unor elevi au semnalat in presa ca directoarea unitatii de invatamant, care este si invatatoare, ii loveste pe elevi.

Parintii unor elevi de clasa a IV-a de la Scoala ”Gheorghe Lazar” din comuna Corbu le-au transmis jurnalistilor, prin e-mail, o scrisoare in care o acuza pe directoarea Elena Badea ca are un comportament violent. Ei spun ca in 23 octombrie, pentru ca in clasa ar fi fost galagie, invatatoarea i-a lovit pe toti copiii cu rigla peste palme.

”Astfel, au fost batuti toti elevii clasei a IV-a B, la rand, cu rigla peste palme, in tipetele si urletele isterice ale doamnei, care ii improsca cu apelative jignitoare precum idioti, tampiti, prosti. Doamna Elena Badea (...) a recidivat in utilizarea de expresii jignitoare similare celor mentionate mai sus si a batut de nenumarate ori diversi elevi ai clasei, din motive inchipuite si doar de dansa stiute.

Chiar daca loviturile au fost mai mult sau mai putin dureroase, elevii au fost foarte speriati de comportamentul nervos si agresiv al doamnei invatatoare. Dupa cum stim si noi ca parinti, legea educatiei nu da dreptul niciunui cadru didactic sa loveasca elevii, sa-i insulte si sa-i jigneasca. (...) De altfel, doamna invatatoare Elena Badea si-a schimbat radical atitudinea de cand este director, manifestand un comportament violent si fata de elevii altor clase”, se mentioneaza in documentul citat.

Parintii spun ca au ales sa trimita doar jurnalistilor acest document de teama ca directoarea scolii s-ar putea razbuna, iar elevii ar avea de suferit.

”In sensul ca unii dintre ei ar putea, in mod abuziv, sa fie lasati repetenti, noi, parintii, dorim sa ramanem in anonimat si intentionam sa nu facem scandal la Inspectoratul Scolar sau in scoala din comuna noastra”, spun semnatarii scrisorii.

Ei sustin ca, in situatia in care Inspectoratul Scolar nu va lua nicio masura, se vor adresa Ministerului Educatiei.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta au precizat ca pana in prezent nu a fost depusa nicio sesizare sau plangere in legatura cu acest caz, dar ca va fi declansata o ancheta la Scoala Gimnaziala ”Gheorghe Lazar”.

”Elevii sunt in aceasta saptamana in vacanta, dar vom incepe o ancheta pentru a stabili daca cele sesizate in presa se confirma”, a precizat purtatorul de cuvant al ISJ Constanta, Cristina Ivan.

 

Sursa: Mediafax

Tags: constanta, scoala,

VIDEO PROTVPLUS.RO