Constanțeni păcăliți de o bandă de muncitori falși. Cum erau șantajați oamenii

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Nouă indivizi din Constanța au dat dovadă de un tupeu incredibil şi au reuşit să înşele zeci de persoane. Se dădeau drept constructori, care făceau lucrări la preţuri extrem de mici.

La scurt timp după ce proprietarii caselor acceptau ofertele lor, falşii muncitori lăsau casele fără acoperişuri şi creşteau preţurile de zeci de ori. Cei nouă au fost reţinuţi în urma unei acţiuni la care au colaborat şi procurorii DNA.

Procurorii spun că unele victime au acceptat să plătească şi 23.000 de euro pentru schimbarea unui acoperiş. Dar suma totală e deocamdată greu de stabilit.

Indivizii ţinteau persoane în vârstă pe care le convingeau să contracteze lucrări de construcţii. Preţurile erau extrem de mici faţă de cele de pe piaţă, iar zeci de oameni au picat în plasa reţelei de infractori.

Imediat după ce casele erau lăsate fără acoperişuri, se schimbau termenii contractului. Proprietarii erau obligaţi să achite şi de zece ori mai mult lucrările, iar dacă refuzau, erau ameninţaţi cu moartea.

Procurorii DNA Constanța şi poliţiştii de la investigaţii criminale au intrat pe fir, iar cei nouă membri ai grupării ar putea fi arestaţi preventiv pentru înşelăciune şi şantaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO