Confruntare in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan a recunoscut acuzatiile din dosar: spalare de bani si trafic de influenta

×
Codul embed a fost copiat

Gheorghe Stefan era singurul care nu a vrut sa coopereze pana acum cu anchetatorii, in timp ce Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru au facut denunturi si au fost plasati in arest la domiciliu.

Acelasi lucru l-a facut si fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, insa el a ramas in arest pentru acuzatiile aduse in dosarul Alinei Bica.

Dupa 4 luni petrecute in arest, primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, zis Pinalty, s-a hotarat si el sa colaboreze cu procurorii si a recunoscut o parte din acuzatiile ce i se aduc in dosarul "Microsoft": spalare de bani si trafic de influenta.

Vizibil slabit din pricina bolii, Gheorge Stefan a fost adus astazi din nou la DNA sa fie confruntat cu unul dintre denuntatorii din dosar, tenismanul Dinu Pescariu. Omul care a acuzat-o pe Elena Udrea ca i-ar fi cerut 500.000 de euro sa-l ajute sa-i deblocheze un cont bancar din Austria, sustinea ca primarul de Pinalty ar fi incasat de pe urma interventiei sale la nivelul prietenilor sai ministrii PDL aproape 4 milioane de euro.

Catalin Dancu, avocatul lui Gheorghe Stefan: "Dinu Pescariu a facut o declaratie, iar domnul Gheorghe Stefan a afirmat ca este in totalitate adevarat ceea ce domnul Pescariu a declarat. Declaratia confirma intr-adevar ca avem un caz de trafic de influenta real si ca ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevarat. Gheorghe Stefan nu a facut niciun denunt. A raspuns la ceea ce a fost intrebat, dar nu a facut niciun denunt."

Citește și
Elena Udrea si Dorin Cocos
Dorin Cocos i-ar fi "turnat" pe Udrea si Blaga si spune ca i s-au cerut 3 milioane de euro in 2009. FOTO cu presupusul denunt
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Agentia Mediafax scrie, citand ziarul Libertatea, ca si Dorin Cocos a facut un denunt, in care recunoaste ca a primit mita de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu si ca o parte din bani i-a folosit sa sponzorizeze campania electorala a PDL din 2009.

In acelasi denunt, Dorin Cocos ar mai fi declarat ca nu cunoaste care a fost circuitul sumelor de bani de la Ministerul Comunicatiilor catre beneficiarii finali, insa stie sigur ca o parte din bani au ajuns la Dinu Pescariu care a efectuat toate platile.

Dorin Cocos: "In perioada 2008 - 2011 am primit de la Dinu Pescariu 700.000 de euro in contul meu din Banca Transilvania, suma ce se regaseste si in declaratiile de avere ale fostei mele sotii, Elena Udrea. Am mai primit de la Dinu Pescariu suma de 200.000 de euro intr-un cont din Dubai al unei prietene pe nume Dumitrache Doina care a deschis un restaurant cu specific romanesc. Am mai primit cash de la Dinu Pescariu suma de aproximativ 100.000 de euro, retrasa de pe doua carduri ale lui Dinu Pescariu in mai multe rânduri."

Dorin Cocos a precizat pentru anchetatori si ca ar fi folosit o parte din bani ca sa cumpare alaturi de Elena Udrea jumatate din Hotelul Grivita si ca ea ar fi stiut tot timpul demersurile facute de el in derularea contractelor de licentiere Microsoft. Elena Udrea a reactionat din arestul Politiei postand pe pagina ei de Facebook un mesaj in care ii acuza pe denuntatori ca s-au inteles intre ei.

Elena Udrea: "Aproape toti denuntatorii si-au schimbat declaratiile initiale. Toti acesti oameni sunt liberi (chiar daca exista articol care prevede arestarea preventiva a celor care doresc si pot sa influenteze desfasurarea anchetei), iar Udrea este arestata."

Dupa ce a facut denuntul, procurorii i-au inlocuit lui Dorin Cocos arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Insa omul de afaceri a ramas dupa gratii fiind arestat preventiv si in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP, in care este arestat si fiul sau, Alin Cocos. Joi, procurorii au anuntat trimiterea acestora in judecata, alaturi de fostul ministru Adriean Videanu si consilierul Alinei Bica, Florentin Mihailescu.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Dosarul in care este cercetata Alina Bica a fost trimis in instanta de DNA
Dosarul in care este cercetata Alina Bica a fost trimis in instanta de DNA

 Dosarul Alinei Bica disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care sunt cercetati, printre altii, Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, a fost trimis de DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Dorin Cocos i-ar fi
Dorin Cocos i-ar fi "turnat" pe Udrea si Blaga si spune ca i s-au cerut 3 milioane de euro in 2009. FOTO cu presupusul denunt

Dorin Cocos ar fi aratat in denuntul facut la DNA ca i s-a cerut sa plateasca produse de 3 milioane de euro pentru PDL, in campania electorala din 2009, pentru a primi sprijinul Guvernului in contractul Microsoft, relateaza Mediafax.

Emil Boc: Trebuie sa ne uitam in scriptele oficiale ale PDL ca sa aflam daca Cocos a dat bani partidului
Emil Boc: Trebuie sa ne uitam in scriptele oficiale ale PDL ca sa aflam daca Cocos a dat bani partidului

Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, ca trebuie verificate "scriptele oficiale ale partidului" pentru a afla daca omul de afaceri Dorin Cocos a finantat campaniile PDL, asa cum a sustinut Elena Udrea.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.