Confruntare in dosarul Microsoft. Gheorghe Stefan a recunoscut acuzatiile din dosar: spalare de bani si trafic de influenta

Ultima actualizare: 01-03-2015 07:07

Gheorghe Stefan era singurul care nu a vrut sa coopereze pana acum cu anchetatorii, in timp ce Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru au facut denunturi si au fost plasati in arest la domiciliu.

Acelasi lucru l-a facut si fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, insa el a ramas in arest pentru acuzatiile aduse in dosarul Alinei Bica.

Dupa 4 luni petrecute in arest, primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, zis Pinalty, s-a hotarat si el sa colaboreze cu procurorii si a recunoscut o parte din acuzatiile ce i se aduc in dosarul "Microsoft": spalare de bani si trafic de influenta.

Vizibil slabit din pricina bolii, Gheorge Stefan a fost adus astazi din nou la DNA sa fie confruntat cu unul dintre denuntatorii din dosar, tenismanul Dinu Pescariu. Omul care a acuzat-o pe Elena Udrea ca i-ar fi cerut 500.000 de euro sa-l ajute sa-i deblocheze un cont bancar din Austria, sustinea ca primarul de Pinalty ar fi incasat de pe urma interventiei sale la nivelul prietenilor sai ministrii PDL aproape 4 milioane de euro.

Catalin Dancu, avocatul lui Gheorghe Stefan: "Dinu Pescariu a facut o declaratie, iar domnul Gheorghe Stefan a afirmat ca este in totalitate adevarat ceea ce domnul Pescariu a declarat. Declaratia confirma intr-adevar ca avem un caz de trafic de influenta real si ca ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevarat. Gheorghe Stefan nu a facut niciun denunt. A raspuns la ceea ce a fost intrebat, dar nu a facut niciun denunt."

Agentia Mediafax scrie, citand ziarul Libertatea, ca si Dorin Cocos a facut un denunt, in care recunoaste ca a primit mita de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu si ca o parte din bani i-a folosit sa sponzorizeze campania electorala a PDL din 2009.

In acelasi denunt, Dorin Cocos ar mai fi declarat ca nu cunoaste care a fost circuitul sumelor de bani de la Ministerul Comunicatiilor catre beneficiarii finali, insa stie sigur ca o parte din bani au ajuns la Dinu Pescariu care a efectuat toate platile.

Dorin Cocos: "In perioada 2008 - 2011 am primit de la Dinu Pescariu 700.000 de euro in contul meu din Banca Transilvania, suma ce se regaseste si in declaratiile de avere ale fostei mele sotii, Elena Udrea. Am mai primit de la Dinu Pescariu suma de 200.000 de euro intr-un cont din Dubai al unei prietene pe nume Dumitrache Doina care a deschis un restaurant cu specific romanesc. Am mai primit cash de la Dinu Pescariu suma de aproximativ 100.000 de euro, retrasa de pe doua carduri ale lui Dinu Pescariu in mai multe rânduri."

Dorin Cocos a precizat pentru anchetatori si ca ar fi folosit o parte din bani ca sa cumpare alaturi de Elena Udrea jumatate din Hotelul Grivita si ca ea ar fi stiut tot timpul demersurile facute de el in derularea contractelor de licentiere Microsoft. Elena Udrea a reactionat din arestul Politiei postand pe pagina ei de Facebook un mesaj in care ii acuza pe denuntatori ca s-au inteles intre ei.

Elena Udrea: "Aproape toti denuntatorii si-au schimbat declaratiile initiale. Toti acesti oameni sunt liberi (chiar daca exista articol care prevede arestarea preventiva a celor care doresc si pot sa influenteze desfasurarea anchetei), iar Udrea este arestata."

Dupa ce a facut denuntul, procurorii i-au inlocuit lui Dorin Cocos arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Insa omul de afaceri a ramas dupa gratii fiind arestat preventiv si in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP, in care este arestat si fiul sau, Alin Cocos. Joi, procurorii au anuntat trimiterea acestora in judecata, alaturi de fostul ministru Adriean Videanu si consilierul Alinei Bica, Florentin Mihailescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO