Confesiunea unei tinere dependente de droguri: "Iei apa din balta si iti bagi in vena". Ce a salvat-o pe romanca de la moarte

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05

Niciodata nu este prea devreme sa le vorbiti celor mici despre droguri si sa le explicati ca stupefiantele distrug vieti, familii si cariere.

Nu de alta, dar varsta consumatorilor a scazut vertiginos, si potrivit speciaistilor, a ajuns pana la 9 ani. Mesajul vine de la oficialii Agentiei Nationale Antidrog chiar de ziua internationala de lupta impotriva acestor substante interzise.

Magdalena, tanara dependenta de droguri: ''Aveam putin peste 20 de ani si o lipsa totala de informatie. Nu stiam la ce se poate ajunge si era o chestie de teribilism. Toti banii se duc pe droguri, nu-ti opresti bani de paine. Sunt niste chestii mizerabile pe care ti le faci. Ca iei apa din balta si iti bagi in vena. Nu conteaza".

La inceput a zis ca poate sa se opreasca oricand. Apoi, a ajuns sa faca orice ca sa-si ia o doza. 10 ani din viata, spune tanara, i-a irosit si a fost la un pas de moarte. Magdalena recunoaste ca isi pierduse si ultimul dram de demnitate.

Magdalena: ''Ce-am fost capabila sa fac? Tot ce depaseste limita decentei. Am luat din casa lucruri si le-am vandut, minti pe toata lumea, este o escrocherie totala viata ta. Minti sa faci rost de bani. Verigheta mamei, nici nu stiu. Multe. Te duci cu o geaca pe tine si dealer-ul spune: Ce geaca frumoasa. O dai jos, indiferent ca e iarna. Si pleci in tricou. Nu mai simti".

Ceea ce a trezit-o a fost momentul in care a realizat ca este insarcinata. Atunci a vrut ca pruncul ei sa traiasca asa ca a batut la usa unui centru care ii ajuta pe dependenti. Si acum este sub tratament de mai bine de 6 ani.

Magdalena: "Cred ca cineva acolo sus ma iubeste si mi-a dat o noua sansa la viata. Odata cu el m-am nascut si eu si am luat-o de la 0. Tot timpul m-am gandit ca parca a fost ca o vraja".

Si Andrei a avut o sansa. Ajunsese la urgente pentru a treia oara cand a fost preluat de specialistii Centrului de zi Morpheus.

Artista americana Beth Hart, una dintre cele mai bune voci ale momentului, ingroasa randurile celor care au scapat de acest viciu ucigas. La varsta de 14 ani era la un pas de moarte din cauza drogurilor.

Oribil este ca si in Romania varsta celor care ajung sa consume substante interzise a scazut inspaimantator.

Ultimele rapoarte ale Agentiei Nationale Antidrog au numarat aproximativ 600 de mii de consumatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO