Cine sunt militarii care au preluat conducerea Spitalului Judeţean Suceava

Dată publicare: 03-04-2020 15:29
Dată actualizare: 03-04-2020 15:29


suceava

Managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență din Suceava a fost preluat de o echipă din Ministerul Apărării Naționale.

O echipă din Ministerul Apărării Naționale, formată din patru militari - colonel medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, locotenent-colonel medic Dinu Chioralia - director medical, locotenent-colonel Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi maiorul Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, începând cu data de 2 aprilie. 

Decizia a fost anunţată după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns joi de urgență la Suceava, urmare a faptului că, miercuri seară, conducerea interimară a Spitalului Județean a demisionat.

De asemenea, tot vineri s-a anunţat că personalul de la Spitalul Militar din Iași va contribui cu mai multe materiale, precum dezinfectant, izolete, și cloramină. Cei de la Iaşi vor prelua şu pacienții care nu sunt infectați cu Covid-19.

Vineri, dintre cele 3.183 de persoane infectate cu coronavirus în Romînia, aproape 600 sunt internate la Spitalul din Suceava, care funcționează doar cu o treime din personal. Acolo, 32 de oameni și-au pierdut viața, răpuși de coronavirus. Orașul și opt comune satelit sunt în carantină.

În secţia de boli infecţioase, tot personalul medical a fost infectat, iar în toată unitatea sunt peste 200 de cadre medicale bolnave.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO