Condamnat la inchisoare pe viata, dar inca in libertate. Un asasin periculos e dat in urmarire generala de politie

Ultima actualizare: 05-06-2015 06:52

Un asasin periculos condamnat de instanta romana la inchisoare pe viata este de negasit. Barbatul, originar din Republica Moldova, a fost eliberat din arest in timpul procesului.

Cand instanta l-a declarat vinovat pentru moartea a trei oameni, infractorul a disparut fara urma. Procurorii romani banuiau ca se ocupa si cu talharii, contrabanda de tigari sau recuperari si nu exclud ipoteza ca el sa fie implicat si in alte dosare de omor, ramase cu autor necunoscut.

Robert Garleanu, zis si Gaspadin, este urmarit general de politia romana pentru trei crime. In 2000, a impuscat trei oameni in Republica Moldova si i-a ingropat. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la inchisoare pe viata, insa cand decizia a ajuns la politisti, criminalul disparuse.

Cu toate ca faptele pentru care era judecat erau foarte grave si, mai mult, avea si alte dosare deschise pe numele lui pentru crima organizata, Garleanu a fost lasat in libertate de judecator. Magistratul a considerat ca suspectul care locuieste la Iasi, nu prezinta pericol social. Cand s-a dat verdictul, parca intrase in pamant.

Asa se face ca acum politistii trebuie sa caute un infractor extrem de periculos. Condamnat pentru 3 crime, Garleanu are o poveste intunecata in spate. A fost membru al unei grupari de crima organizata care se ocupa cu traficul de masini furate in republica moldova, iar dupa ce s-a mutat in romania, este suspectat ca ar fi facut trafic cu tigari.

Ca membru al gruparii de hoti de masini, Garleanu ar fi executat in 2000 trei complici pentru ca nu i-au dat partea lui dupa o lovitura. I-a ucis si ingropat intr-o padure de la marginea localitatii Milestii Mici. Politistii moldoveni au aflat de crime insa nu reuseau sa gaseasca trupurile.

A durat 8 ani pana cand ramasitele celor trei hoti de masini sa fie descoperite. Atunci, familia unuia dintre ei, care avea cetatenie romana, a apelat la politistii bucuresteni. Se temeau ca asasinul va scapa. S-a deschis un dosar penal ce a dus la condamnarea lui Garleanu.

Robert Garleanu a fost arestat preventiv in Romania, in 2011 insa eliberat anul trecut. Robert Garleanu, in varsta de 38 de ani, este acum urmarit general. Politistii nu stiu daca mai e in tara sau a trecut deja granita.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO