Concursul celor mai frumoase pisici de rasă. Cele mai spectaculoase feline | VIDEO


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2019 11:19
Data publicarii: Marti 19 Noiembrie 2019 09:09
Categorie: Stiri actuale

Capitala Italiei a devenit pentru o zi şi capitala pisicilor de rasă, venite din toată Europa. Cele mai rare şi pretenţioase feline i-au privit cu superioritate pe spectatorii veniţi să le admire.

Iar câştigătoarea concursului de la Roma, ajuns la cea de a 20-a ediţie, a fost o mâţă cu totul specială, cu un aer princiar şi o privire exotică.

Toate drumurile... pisicilor ... duc la Roma. Aşa s-ar putea spune în cazul concursului organizat în Cetatea Eternă. Albe, negre sau tărcate, siameze sau birmaneze, pisicile au abordat un aer imperial, fiind conştiente, parcă, de importanţa momentului.

Gianluca Guarino, Organizator: "Principalele rase sunt: Maine Coon, Chartreux, British Shorthair, care este folosită şi pentru terapie. Dar, mai presus de toate, filosofia de la SuperCat Show, care timp de douăzeci de ani a depus eforturi să aibă pisici VIP, dintre cele de rasă pură, este de a ajuta pisicile abandonate."

Este şi cazul mâţelor Mafalda şi Melina, două surori care şi-au găsit stăpân.

Femeie: "Aceasta este Mafalda şi a fost adoptată împreună cu sora să Melina. Ele sunt supervedetele ediţiei din acest an, pentru că este o adopţie dublă, o adopţie 'din inimă.' În aceste zile am dat spre adopţie 18 pisici".

Pisicile au avut nevoie de mici pregătiri înainte de prezentarea în faţa juriului, cum ar fi un pic de periat, sau tăierea unui smoc rebel de păr. După retuşuri, copiii au trecut direct la socializare felinele, mai ales că printre pisoii prezenţi la expoziţie sunt şi unii cu rol terapeutic, cum e cazul unui motan din rasa British Shorthair.

Bărbat: "Este un British Shorthair care îi ajută pe copii să stabilească o relaţie. Se joacă împreună cu copiii, le dă voie să îl atingă şi să îl mângâie, astfel încât copilul reuşeşte să capete o o anumită încredere în sine, iar cu timpul va avea încredere şi în oameni."

De asemenea, sunt şi variante pentru persoanele care sunt alergice la pisici.

Femeie: "Oamenii care suferă de alergie la pisici ar trebui să ştie că este din cauza unei proteine aflate în saliva pisicii, iar când pisica îşi curăţă blana, această proteină ajunge pe păr. În mod eronat credem că alergia este din cauza blănii. Pisicile din rasa siberiană produc o cantitate minimă de proteină, astfel încât cei ce suferă de alergie pot recurge la pisicile siberiene care ne oferă această posibilitate uriaşă de a avea o pisică, unele dintre cele mai frumoase fiinţe de pe Pământ."

Marele Premiu al acestei ediţii a revenit unei pisici persane, cu blană argintie cu dungi negre şi ochi portocalii.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37