Concluziile Corpului de Control al premierului in cazul terenurilor de la Nana. 60 din 290 de hectare, retrocedate ilegal

18-04-2014 19:16

60 dintre cele 290 de hectare cumparate de familia Basescu, la Nana, in judetul Calarasi, au fost retrocedate ilegal. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii Corpului de Control al premierului.

Pe baza raportului, Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor cere Judecatoriei Oltenita anularea a 11 titluri de proprietate, acordate in perioada 2007 - 2009. Dintre cei care ar fi primit ilegal parcele, trei sunt angajati ai primariei de la Nana si ar putea fi obligati sa plateasca pretul terenului, la valoarea actuala.

In documentul Guvernului se arata ca 11 persoane, dintre care 3 angajati ai primariei din localitate si sotia unuia dintre consilierii locali, au primit teren la Nana fara sa dovedeasca dreptul la mostenire. Improprietarirea acestora cu suprafata totala de 59,76 hectare ar fi fost facuta ilegal. Acum, Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor cere instantei sa constate nulitatea absoluta a celor 11 titluri de proprietate.

Numai ca, in 2009 si in 2010, toti cei in cauza au vandut parcelele unui investitor italian de la care, pe 9 septembrie 2013, Ioana Basescu a cumparat mosia de 290 de hectare.

Potrivit legislatiei in vigoare, instanta ar putea decide ca persoanele improprietarite ilegal sunt bune de plata.

Ce spune Legea fondului funciar 169/1997:
"In cazul unor instrainari succesive ale terenurilor, cel care a vandut terenul pe baza titlului constatat nul este obligat sa remita pretul actualizat fostului proprietar ramas fara teren."

Asadar, familia presedintelui Traian Basescu nu are emotii ca va pierde 60 de hectare din mosia cumparata anul trecut cu pretul de 4.500 de euro pe hectar. Contactata telefonic, Ioana Basescu nu a dorit sa comenteze situatia, precizand insa ca este un cumparator de buna credinta.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26