Companiile aeriene au suplimentat zborurile Marea-Britanie-România. Avioanele nu mai vin după ora 19

21-12-2020 14:00


Noua tulpină a coronavirusului, descoperita în Marea Britanie, izolează Anglia de restul lumii.

România a anunțat deja ca zborurile spre şi dinspre Marea Britanie şi Irlanda de Nord sunt interzise timp de 14 zile, de astăzi, începând cu ora 19. Românii care vor sa ajungă acasă de sărbători încearcă să prindă acum ultimele avioane. De astăzi, de la miezul nopții, toți cei care mai vin din Marea Britanie vor intra în carantină.


Totuși, în această situație, unii români care se află în Marea Britanie au decis să se întoarcă acasă. O pot face foarte ușor, pe calea aerului, însă au la dispoziție câteva ore, pentru că după ora 19, luni seară, toate zborurile dinspre și spre Marea Britanie sunt anulate.

Șapte țări europene, inclusiv România, au închis granița cu Marea Britanie, ca să răspundă acelor solicitări care vin din partea pasagerilor. Mai multe companii aeriene au suplimentat zborurile, este vorba de Tarom, Wizz Air și BlueAir, sunt trei curse suplimentate dinspre Marea Britanie.

Pe de altă parte, spre Marea Britanie au fost anulate cinci zboruri, iar în acest moment, pe Aeroportul Otopeni urmează să sosească în total nouă zboruri.

Desigur, pasagerii care vor ateriza sunt obligați să stea în carantină, la domiciliu.

Din cauza tulpinei noi a cornavirusului, de peste 70 de ori mai contagioasă, populația din partea de sud a Angliei, inclusiv Londra, este sub lockdown, oamenii nu pot să iasă din case decât pentru anumite situații de urgență, sau pentru a merge la serviciu. De asemenea, activitățile au fost închise, dar și magazinele neesențiale. Inclusiv premierul Boris Johnson le-a cerut oamenilor din așa numita zonă a patra să evite deplasările.


VIDEO PROTVPLUS.RO