Comisarul sef al Garzii Financiare din Calarasi si un subaltern al sau au fost arestati pentru mita

09-09-2011 11:13


Directia Nationala Anticoruptie

Comisarul sef al Garzii Financiare Calarasi, Zamfir Pana, si un subaltern al acestuia, Lucian Colacel, au fost arestati pentru ca au cerut 10.000 de lei. Ei au pretins acesti bani ca sa nu il sanctioneze pe administratorul unei societati cu probleme.

"La data de 30 august 2011, inculpatii Pana Zamfir si Colacel Lucian, comisari in cadrul Garzii Financiare Calarasi, cu ocazia efectuarii unui control la punctul de lucru al unei societati comerciale din Oltenita, judetul Calarasi, au pretins de la reprezentantul firmei respective (denuntator in cauza) o suma de bani neprecizata cu titlu de mita. Banii au fost pretinsi pentru a nu aplica firmei respective o amenda in cuantum ridicat si pentru a nu continua controlul, inlaturand astfel riscul de a descoperi si alte nereguli. Sanctiunea contraventionala prevazuta pentru abaterea respectiva este amenda cuprinsa intre 6.000 si 20.000 de lei". - se arata in comunicatul DNA.

Apoi insa, cei doi au primit de la denuntator suma de 1.000 lei si au aplicat o sanctiune contraventionala minima (avertisment), confiscand o suma modica de bani. La scurt timp, cei doi inculpati au fost prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Potrivit Mediafax, suma ceruta de comisarii Garzii Financiare este de 10.000 de lei.

Comisarilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile iar, joi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore. Astazi, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a celor doi comisari, pe o perioada de 29 de zile.

Sursa: Mediafax, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO