Cod rosu de inundatii in judetele Bacau si Vaslui. Mai multe gospodarii au fost inundate in Vaslui dupa o ploaie torentiala

13-05-2017 20:08


Hidrologii au emis o avertizare cod rosu de inundatii pe raul Tutova, in judetele Bacau si Vaslui, si o atentionare cod portocaliu pentru raul Barlad, in judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata pana duminica, la ora 06.00, se pot produce inundatii pe raul Tutova, in bazin hidrografic din amonte de acumularea Cuibul Vulturilor, in judetele Bacau si Vaslui. Inundatii se pot produce in special in amonte de statia hidrologica Radeni.

Sub avertizare cod portocaliu de inundatii este, de sambata pana duminica, la ora 12.00, raul Barlad, in bazinul superior si pe afluentii din bazin mijlociu si inferior, din judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea. Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu si pentru raurile din bazinul hidrografic Bahlui, in judetul Iasi, fiind valabila de sambata seara pana duminica, la ora 12.00.

De asemenea, raurile mici din bazinele hidrografice Timis, Barzava, Moravita si Caras, in judetele Timis si Caras-Severin, sunt sub avertizare cod galben de inundatii, sambata, pana la ora 24.00.

O avertizare cod galben a fost emisa sambata, pana la ora 24.00, si pentru raurile mici din bazinele hidrografice Putna (judetul Vrancea), Trotus (judetele Bacau, Neamt, Harghita si Covasna) si afluentii mici ai Siretului (judetele Bacau si Vrancea).

Sase case din Vaslui, un dispensar, o farmacie si 14 gospodarii din judet, inundate in urma unei ploi torentiale

Sase locuinte, 14 gospodarii, un dispensar medical si o farmacie din localitatea Rebricea, judetul Vaslui, au fost inundate, sambata dupa-amiaza, in urma unei ploi torentiale. Un copil si bunica sa au fost evacuati din casa, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din locuinte.

O ploaie torentiala cazuta in cursul dupa-amiezii de sambata in nordul judetului Vaslui a inundat zona centrala a localitatii Rebricea dupa ce torentii s-au adunat de pe versantii din imprejurimile satului. Astfel, apa a intrat in sase locuinte si 14 gospodarii, precum si in dispensarul medical si farmacia din singurul bloc de locuinte din comuna.

De asemenea, a fost inundat si subsolul imobilului, autoritatile intervenind pentru evacuarea apei.

”Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, sprijinit de pompierii militari, intervine pentru evacuarea apei din casele si blocul afectat de inundatii. Avem un copil si cu bunica sa care au fost evacuati din casa, fiind cazati temporar la o familie de aici din sat. Din pacate, a fost o rupere de nori peste sat si care a condus la aceasta situatie nefericita”, a declarat, sambata, pentru News.ro primarul comunei Rebricea, Valerica Radu.

Alte doua locuinte din zona Gara a orasului Negresti au fost inundate in urma ploii torentiale de sambata, fara a se impune evacuarea unor persoane.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO