Cod rosu de inundatii in judetele Bacau si Vaslui. Mai multe gospodarii au fost inundate in Vaslui dupa o ploaie torentiala

Ultimul update: Marti 16 Mai 2017 07:09
Data publicarii: Sambata 13 Mai 2017 20:08
Categorie: Actualitate

Hidrologii au emis o avertizare cod rosu de inundatii pe raul Tutova, in judetele Bacau si Vaslui, si o atentionare cod portocaliu pentru raul Barlad, in judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata pana duminica, la ora 06.00, se pot produce inundatii pe raul Tutova, in bazin hidrografic din amonte de acumularea Cuibul Vulturilor, in judetele Bacau si Vaslui. Inundatii se pot produce in special in amonte de statia hidrologica Radeni.

Sub avertizare cod portocaliu de inundatii este, de sambata pana duminica, la ora 12.00, raul Barlad, in bazinul superior si pe afluentii din bazin mijlociu si inferior, din judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau si Vrancea. Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu si pentru raurile din bazinul hidrografic Bahlui, in judetul Iasi, fiind valabila de sambata seara pana duminica, la ora 12.00.

De asemenea, raurile mici din bazinele hidrografice Timis, Barzava, Moravita si Caras, in judetele Timis si Caras-Severin, sunt sub avertizare cod galben de inundatii, sambata, pana la ora 24.00.

O avertizare cod galben a fost emisa sambata, pana la ora 24.00, si pentru raurile mici din bazinele hidrografice Putna (judetul Vrancea), Trotus (judetele Bacau, Neamt, Harghita si Covasna) si afluentii mici ai Siretului (judetele Bacau si Vrancea).

Sase case din Vaslui, un dispensar, o farmacie si 14 gospodarii din judet, inundate in urma unei ploi torentiale

Sase locuinte, 14 gospodarii, un dispensar medical si o farmacie din localitatea Rebricea, judetul Vaslui, au fost inundate, sambata dupa-amiaza, in urma unei ploi torentiale. Un copil si bunica sa au fost evacuati din casa, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din locuinte.

O ploaie torentiala cazuta in cursul dupa-amiezii de sambata in nordul judetului Vaslui a inundat zona centrala a localitatii Rebricea dupa ce torentii s-au adunat de pe versantii din imprejurimile satului. Astfel, apa a intrat in sase locuinte si 14 gospodarii, precum si in dispensarul medical si farmacia din singurul bloc de locuinte din comuna.

De asemenea, a fost inundat si subsolul imobilului, autoritatile intervenind pentru evacuarea apei.

”Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, sprijinit de pompierii militari, intervine pentru evacuarea apei din casele si blocul afectat de inundatii. Avem un copil si cu bunica sa care au fost evacuati din casa, fiind cazati temporar la o familie de aici din sat. Din pacate, a fost o rupere de nori peste sat si care a condus la aceasta situatie nefericita”, a declarat, sambata, pentru News.ro primarul comunei Rebricea, Valerica Radu.

Alte doua locuinte din zona Gara a orasului Negresti au fost inundate in urma ploii torentiale de sambata, fara a se impune evacuarea unor persoane.
 

Inundatiile masive din provincia canadiana Quebec i-au inspirat pe locuitori sa gaseasca mijloace alternative de transport
Inundatiile masive din provincia canadiana Quebec i-au inspirat pe locuitori sa gaseasca mijloace alternative de transport
VIDEO PROTVPLUS.RO
jean claude juncker
Poziția oficială a Comisiei Europene față de OUG anunțată de Tudorel Toader
Mustafa Tartousi, condamnat pentru că l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă, va fi eliberat
Mașină în flăcări pe un bulevard din Bistrița. Reacția șoferului și pasagerilor
Un bărbat a fost amendat pentru că a vrut să facă o faptă bună. Ce a filmat
Incendiile din Suceava au făcut două victime: un bărbat a murit intoxicat, iar o femeie a făcut atac de cord
Oficial al Comisiei Europene: "Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!"
vanatoare, fin, nas, ucis, impuscat, mistret,
Un bărbat aflat la braconaj a murit din cauza rănilor provocate de un mistreţ
Cursurile în 4 şcoli din Bucureşti, suspendate pentru că nu este căldură
Furturi filmate în Târgovişte. Cum ar fi reușit un hoț să plece cu 22.000 de lei
Proteste după OUG anunțată de Toader: ”Vor să ne aducă cu 30 de ani înapoi în comunism”
Reacțiile taximetriştilor la protestul față de Uber. Un şofer, prins în aglomerație
Sute de persoane au protestat în Piața Victoriei față de OUG anunțată de Tudorel Toader