Noua avertizare de ploi si vant puternic, pana sambata dimineata. Cum va fi VREMEA de PASTE

Ultima actualizare: 20-04-2014 00:32
Noua avertizare de ploi si vant puternic pentru vi...
COD PORTOCALIU si GALBEN de ploi si ninsori in mai...

Vineri, la ora 6:00, a intrat in vigoare o noua informare meteorologica de ploi si vant puternic de data asta pentru sudul, centrul si estul tarii.

Pana sambata dimineata la ora 9:00 sunt asteptate ploi, insa moderate. Dar chiar si asa in anumite zone cantitatea de precipitatii va depasi 20-25 litri pe mp. Si vantul va crea probleme. La rafala poate ajunge la 60km/h, iar la munte chiar la 70 km/h.

De sambata dimineata incolo, dupa ce aceasta informare nu va mai fi valabila, ar trebui sa inceapa din nou sa ploua in vest si sud-vest. Tot in aceste zone, temperaturile vor ramane mai scazute fata de cat ar fi fost normal. In restul regiunilor, ar trebui sa ne bucuram de temperaturi de primavara.

PROGNOZA PENTRU VINERI

Vineri va ploua pe suprafete mari; vor fi 20L/mp si izolat peste 25L/mp, iar vantul va mai ajunge la viteze de 55...60 Km/h, iar in zona Orientalilor se pot depasi 70Km/h.

In Dobrogea si in Baragan, vantul va mai prezenta unele intensificari, va ploua, iar maximele vor fi relativ placute.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei norii vor fi foarte numerosi, va ploua, iar vantul se va mentine activ.

In jumatatea nordica a Moldovei maximele cresc si se va ajunge pana la valori de 21 de grade Celsius. Va ploua in cantitati mici peste zi, mai mult va ploua dupa lasarea noptii.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, ploile vor fi rare si vor aduce cantitati mici de apa. Maximele se vor pozitiona in jurul valorii de 20 de grade.

Vestul va avea o zi schimbatoare cu innorari trecatoare, ceva soare si temperaturi placute. Vantul ar mai putea avea unele intensificari, dar nu va ajunge la viteze prea mari.

Centrul Romaniei, va avea ploi multe, iar cele mai mari cantitati de apa se vor inregistra in regiunile montane.

In sud-vest, temperaturile maxime vor fi modeste si va ploua mult, pe suprafete mari. Vantul va fi si el destul de intens.

Nici din sudul Romaniei ploile nu dispar ba chiar vor aduce cantitati importante de apa. Vantul va mai prezenta intensificari si in cursul acestei zile.

PROGNOZA IN BUCURESTI

In Bucuresti va ploua, iar cantitatile de apa vor fi moderate. Vantul va avea unele intensificari, iar maxima va ajunge la valoarea de 15 grade Celsius, iar maine dimineata vom avea cam 8 grade.

PROGNOZA LA MUNTE

La munte, precipitatiile vor fi in cantitati ceva mai mari si va ploua in majoritatea masivelor. Cele mai mari cantitati de apa se vor inregistra in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura. Vantul poate depasi la rafala 55...60Km/h, iar in Carpatii Orientali se pot depasi 70Km/h.

PROGNOZA DE PASTE

SAMBATA - In vestul, sud-vestul si centrul tarii vremea se va raci, cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate. In zona montana inalta vor fi precipitatii sub forma de lapovita si trecator ninsoare. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restranse, indeosebi ziua. Vantul va avea intensificari temporare, cu precadere in jumatatea de est a teritoriului si la munte. Temperaturile maxime se vor situa intre 9...10 grade in Oltenia si 19...20 de grade in Maramures.

DUMINICA - Vremea se va ameliora ca aspect si se va incalzi in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua in regiunile vestice unde local va ploua. In restul teritoriului ploile se vor semnala cu totul izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 21 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 11 grade.

LUNI - Vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil in cursul zilei, dar se va innora treptat noaptea, cand va ploua in jumatatea de sud-vest a tarii si doar izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 24 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM VA FI VREMEA DE PASTE PENTRU FIECARE ORAS DIN ROMANIA

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO