Iarna din martie i-a adus pe romani la capatul rabdarii. Drumul pe care a nins 12 ore fara intrerupere

×
Codul embed a fost copiat

Iarna este iarasi stapana peste Romania. Vineri dimineata a intrat in vigoare un cod galben de ninsori si vant, care acopera aproape toate regiunile.

Pe Valea Prahovei, a nins de joi seara pana vineri dupa-amiaza. Cum temperaturile nu au coborat cu mult sub 0 grade, zapada s-a depus intr-un strat subtire.

In schimb, pe sosele de la altitudine mai mare, ninsoarea le-a dat de furca drumarilor. In zona Cheia, spre Valenii de Munte, zapada depusa pe asfalt a ajuns la 10 cm.

Pe DN1A a nins fara intrerupere timp de 12 ore iar soferii trebuie sa conduca cu foarte mare pridenta pentru ca drumul adevenit extrem de alunecos.

Vremea rea a pus stapanire si pe Capitala. In Bucuresti a inceput sa ninga inca de dimineata, zapada insa s-a topit iar pe asfalt este foarte multa apa asa ca traficul s-a ingreunat. De exemplu in centrul Capitalei, masinile mai mult stau la semafor, decat circula!

Citește și
cod
COD GALBEN de ninsori si viscol pana sambata in aproape toata tara. Efectele pe care le aduce ciclonul mediteranean
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pentru ca soferii nu au avut rabdare sa astepte la semafoare pana cand intersectiile se eliberau, traficul s-a blocat cu usurinta.

Din cauza vremii si a neatentiei soferilor, astazi in Capitala s-au inregistrat cinci accidente cu mai multi raniti si numeroase tamponari. Dincolo de toate aceste neplaceri, ninsoarea de la inceputul lunii martie a prelungit sezonul de schi.

Astazi vantul a batut cu putere, in rafale, dar se va domoli de maine, iar duminica avem sanse sa vedem si soarele.
 

COD GALBEN PANA VINERI LA ORA 20:00

In intervalul 06 martie, ora 10 - 06 martie, ora 20 vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in Oltenia, in cea mai mare parte a Transilvaniei, in centrul si sudul Moldovei, mixte in Muntenia si predominant sub forma de ploaie in Dobrogea.

La munte va ninge si se va depune strat nou de zapada. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi local 50 - 60 de kilometri la ora, indeosebi in sud si sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste de kiloemtri la ora, viscolind si spulberand zapada.

COD GALBEN PANA SAMBATA LA ORA 10

In intervalul 06 martie, ora 20 - 07 martie, ora 10 va ninge in sudul Olteniei, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in sudul si in estul Munteniei si mixte in Dobrogea.

Vantul va avea intensificari locale in sudul si in sud-estul tarii, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 - 60 de kilometri la ora.

Sandu (ANM): Vineri noapte va ninge in Bucuresti; este posibil sa fie emis cod portocaliu de vant

Presedintele ANM a spus ca, la nivel european, au fost emise coduri rosii in tari precum Italia, Serbia, Croatia, Muntenegru, unde se asteapta cantitati mari de precipitatii, asociate cu vant.El a precizat, in cadrul videoconferintei, ca vremea rea va persista in Romania pana sambata dupa-amiaza.

"In Romania, deocamdata este emis cod galben, care inseamna viscol la munte. Vineri dupa-amiaza sau vineri noapte este posibil sa ninga inclusiv in Bucuresti, in timp ce vantul va atinge viteze de aproximativ 50, 60 de kilometri la ora. Ne asteptam ca acolo unde viteza vantului va ajunge la 70 de kilometri pe ora si va ninge sa emitem niste coduri portocalii, pe perioade limitate, urmand ca la expirarea atentionarii cod galben la nivel national sa nu mai emitem niciun cod", a afirmat Ion Sandu.

PROGNOZA METEO PE REGIUNI, VINERI, 6 MARTIE 2015

Vineri, in sud, in centru si in est, vor fi precipitatii pe arii extinse. In Transilvania, in Oltenia, in jumatatea de vest a Munteniei si in Moldova vor fi mai ales ninsori, iar in Dobrogea va ploua.

In rest, vor fi precipitatii mixte, pe suprafete destul de mici. Local se vor acumula 20 de litri pe metru patrat in sud-est si vor fi conditii de polei. Vantul va sufla tare in sud si in sud-est, unde rafalele vor ajunge la 55 - 60 de kilometri la ora, iar la munte va viscoli ninsoarea cu peste 70 de kilometri la ora. Maximele se vor incadra in intervalul minus 1 grad - plus 8 grade Celsius.

Citeste si: COD GALBEN de ninsori si viscol pana sambata in aproape toata tara. Efectele pe care le aduce ciclonul mediteranean

In Dobrogea si in Baragan cerul va fi acoperit de nori si se vor semnala mai ales ploi pe timpul zilei si lapovite si ninsori la noapte. Se pot strange 15 - 20 de litri pe metru patrat, iar vantul va fi nervos. Temperaturile scad chiar si cu 6 grade in zona Calarasi.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme inchisa si temperaturi in scadere cu 5-6 grade fata de joi. Vor fi ploi dar si precipitatii mixte, iar vantul va avea intensificari si va depasi la rafala 55 - 60 de kilometri la ora.

Se raceste si in jumatatea nordica a Moldovei. Innorarile vor fi consistente si vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare in primele ore, apoi vor fi precipitatii mixte. La munte va ninge si vantul va sufla cu putere si va viscoli ninsoarea.

Mai scad temperaturile si in nordul Transilvaniei si in Maramures, dar chiar si asa ajung pana la 6-7 grade Celsius. Norii vor fi numerosi, dar precipitatiile vor veni pe spatii mici.

In vestul tarii, vremea va fi inchisa si se va incalzi usor. Vor fi precipitatii pe arii restrinse, iar maximele vor urca pana la 7 grade.

In centrul Romaniei norii vor fi numerosi si vor cadea precipitatii pe arii extinse. La munte va ninge, iar vantul va depasi la rafala 70 de kilometri la ora in zonele de creasta, viscolind si spulberind zapada. Temperaturile vor fi in scadere.

In sud-vestul tarii sunt anuntate precipitatii, care pot fi mai insemnate cantitativ. In primele ore vor predomina ninsorile, dupa care va fi lapovita. Vantul va sulfa tare, iar maximele termice vor fi de 4 - 5 grade.

Aceeasi situatie si in sudul tarii: ninsori in prima parte a zilei si precipitatii mixte mai apoi. Vantul va avea intensificari in Muntenia, cu viteze ce vor depasi 55 - 60 de kilometri la ora. Temperaturile maxime scad chiar si cu 6 grade fata de ziua trecuta.

In Bucuresti vor cadea precipitatii mixte, care vor fi moderate cantitativ. Vantul va ajunge la rafale de 50 - 55 de kilometri la ora, iar maxima va fi de 2, poate 3 grade. La noapte vor fi in jur de 0 grade si va ninge.

La munte vremea va fi inchisa si rece. Va ninge pe arii extinse, iar in Carpatii Meridionali si in cei de Curbura se vor depasi local 15 - 20 de litri pe metrul patrat. Vantul va viscoli ninsoarea sau va spulbera zapada deja depusa cu viteze de peste 70 de kilometri la ora, iar temperaturile vor continua sa scada.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE - Sambata va ninge si va fi vant nervos in sud si in sud-est. Duminica va fulgui in sud, in est si in centru, iar vantul va fi intens in sud-est. Luni va fulgui tot in sud-est. Va fi rece, dar de luni tendinta va fi de incalzire.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Ninsori si furtuni dezlantuite in Balcani. Fenomenele meteo extreme au facut victime in Italia si au izolat complet sate
Ninsori si furtuni dezlantuite in Balcani. Fenomenele meteo extreme au facut victime in Italia si au izolat complet sate

Ploi, ninsori si vant ce a suflat cu forta unui uragan. De un asemenea decor de plina iarna au parte mai multe tari din Balcani.

COD GALBEN de ninsori si viscol pana sambata in aproape toata tara. Efectele pe care le aduce ciclonul mediteranean
COD GALBEN de ninsori si viscol pana sambata in aproape toata tara. Efectele pe care le aduce ciclonul mediteranean

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat, joi, in videoconferinta cu prefectii, ca vineri noapte va ninge in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti, iar daca vantul va depasi 70 de kilometri la ora este posibil sa fie emise coduri portocalii.

Temperaturi de pana la 12 grade Celsius si soare. De sambata, vremea se raceste si va ninge in est, sud si centru
Temperaturi de pana la 12 grade Celsius si soare. De sambata, vremea se raceste si va ninge in est, sud si centru

Ziua de miercuri ne-aduce vreme calda. In jumatatea vestica a tarii vor fi innorari si spre seara e posibil sa cada precipitatii slabe. Maximele termice ajung in intervalul 6 - 13 grade.

Recomandări
O dronă militară s-a prăbușit la Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-a prăbușit la Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.