Cod galben de vant puternic in mai multe judete din tara. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 04-07-2013 00:13

Imagini LIVE de pe litoral. Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de vant puternic in Dobrogea, in special zona costiera si vestul Marii Negre, valabila pana la ora 14.30.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI LIVE DIN STATIUNEA MAMAIA.

Potrivit avertizarii nowcasting emise de Admnistratia Nationala de Meteorologie, in Dobrogea, in urmatoarele ore se vor semnala intensificari ale vantului ce pot atinge si depasi la rafala 60-70 de kilometri pe ora, iar marea va fi "intens agitata".

Avertizarea a fost emisa pentru Dobrogea, in special zona costiera si vestul Marii Negre, fiind valabila pana la ora 14.30.

Intre orele 11:35 si 17:35 va fi cod galben pe spatii extinse in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si local in judetele Suceava, Neamt, Vrancea, Bacau.

Se vor semnala intensificati de vant cu viteze la rafală ce pot atinge si depasi 70 km/h.

Intre orele 10:15 si 16:15 va fi cod galben in estul judetelor Calarasi si Ialomita si pe arii extinse in judetele Braila si Buzau.

Se vor semnala : intensificari ale vantului ce vor atinge la rafala 60 - 70 km/h.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe rauri din judetele Constanta si Tulcea, care a intrat in vigoare duminica, la ora 12.00 si va fi valabila pana luni, la ora 14.00.

Potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se instituie cod galben pe raurile din Dobrogea, din judetele Constanta si Tulcea, incepand de duminica, ora 12.00 si pana luni, la ora 14.00.

Pe raurile din Dobrogea care intra sub avertizarea cod galben se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

In avertizare se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluentii de grad inferior ai raurilor pentru care a fost emisa avertizarea si pe cursurile de apa necadastrate.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Ziua de luni ne mai aduce ceva ploi in partea sud-estica a tarii; in rest vremea se imbuneaza. Maximele termice, in crestere fata de duminica, ajung in intervalul 19 - 28 de grade.

Marti asteptam vreme frumoasa, cu mult soare si ceva conditii de ploi slabe in zona de munte. Vantul ramane mai activ in tinuturile estice.

Miercuri dupa-amiaza mai sunt posibile cateva averse slabe la munte, dar in ansamblu vom avea timp frumos.

Si joi ramanem cu atmosfera insorita cam peste tot. Doar in estul tarii si in regiunile montane spre seara apar averse sporadice.

Temperaturile cresc usor de la o zi la alta, asa ca joi la amiaza se vor inregistra intre 24 si 32 de grade Celsius.

A fost prapad in Dobrogea, unde a plouat pe alocuri in cantitati record, si apa a navalit pe strazi in mai multe orase.

In Tulcea a turnat cu galeata, si zeci de strazi au fost inundate:
pe alocuri abia daca mai zareai masinile, inghitite pur si simplu de apa.

In Cernavoda a plouat cat intr-o luna, iar localnicii priveau neputinciosi cum noul centru al orasului, unde abia s-au terminat lucrarile de amenajare, se transforma intr-un lac.

Meteorologii estimeaza ca in aceasta zona cantitatea de apa cazuta in cateva ore se apropie de 100 de litri pe metru patrat, cu mult peste cantitatea medie pentru toata luna iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO