Cod galben de ceata densa in mai multe judete. Cum se schimba vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 12-12-2015 00:19

Astazi innorarile vor fi temporare, izolat va ploua slab sau va burnita, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Dimineata se va semnala ceata in zonele centrale si in cele estice, iar maximele termice se vor situa intre zero si 9 grade.

Vedem cu va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim atmosfera cam mohorata, cu ceata in orele diminetii; multi nori si un pic de soare peste zi. Temperaturile, in scadere usoara fata de ieri, se opresc la 7-8 grade Celsius.

Se raceste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Se vor inregistra cel mult 5-6 grade; in zonele joase va fi ceata si e posibil sa burniteze; in timp ce in regiunile deluroase va predomina timpul frumos.

In jumatatea nordica a Moldovei asteptem vreme buna in zonele mai inalte; pe unde norii vor fi mai putini. In schimb, la campie ceata ar putea persista si nu prea sunt sanse sa zarim soarele.

Temperaturile scad simtitor fata de ziua trecuta: maximele nu vor depasi 3-4 grade. Pana la ora 11 este cod galben de ceata densa in judetele Suceava, Neamt, Bacău, Botoșani, Vaslui si Iasi.

In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul va fi cam innorat, dar trecator se va arata si soarele. La noapte cresc sansele sa apara precipitatii slabe, indeosebi sub forma de ploaie si e posibil sa se depuna polei. Maximele vor fi de 5-6 grade Celsius.

In tinuturile vestice cerul va fi plin de nori; dimineata vom avea putina ceata, iar dupa lasarea noptii ar putea sa cada precipitatii slabe si sa se formeze polei. La capitolul temperaturi nu prea sunt schimbari fata de ieri: maximele se opresc la 6-7 grade.

In centrul Romaniei gasim vreme destul de frumoasa in zonele inalte; mai multi nori si ceata dimineata in depresiuni. Vantul nu pune probleme, iar la munte, in cursul noptii e posibil sa ninga slab.

Pana la ora 8 este cod galben de ceata densa pentru judetele Mures, Sibiu, Covasna si Harghita.Vizibilitatea este scazuta local sub 200m izolat sub 50m.

Sud-vestul tarii va avea o zi cam mohorata la campie, unde momentele insorite vor fi putine. Se raceste fata de ziua trecuta: dupa pranz se vor inregistra cel mult 6 grade Celsius.

Temperaturile scad usor si in tinuturile sudice. Ceata apare in prima parte a zilei in zonele de campie; in rest soarele va straluci aproape nestingherit, iar maximele se vor opri la 5-6 grade.

In Bucuresti cerul va fi cam innorat peste zi si vantul va sufla slab.Maxima prognozata este de 7 grade. Peste noapte revin conditiile de ceata, iar maine dimineata termometrele vor indica in jur de 1 grad.

La munte temperaturile continua sa scada usor. Pe timpul zilei nu sunt anuntate precipitatii, dar in cursul noptii e posibil sa ninga slab. Vantul nu exagereaza, iar ceata este prezenta, dimineata si din nou dupa lasarea noptii, pe vai si in depresiuni.

Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile in Bucuresti si la munte
In Bucuresti maine cerul va fi plin de nori si trecator e posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Dupa pranz termometrele vor indica din nou 6 grade Celsius. Norii nu parasesc zona Capitalei nici vineri, insa conditile de ploaie vor fi foarte reduse. In regimul termic nu apar schimbari si vom avea tot o maxima de 6 grade.

Sambata se incalzeste usor: maxima ajunge la 8 grade Celsius; vor fi innoari, dar si scurte momente insorite, iar dupa
lasarea noptii ar putea sa se formeze ceata.

La munte maine temperaturile continua sa scada. Cerul va fi acoperit de nori toata ziua si vor veni cateva ninsori slabe, pe suprafete restranse. Vineri norii se mai aduna din cand in cand, insa doar izolat ar putea sa fulguiasca. Sambata nu apar schimbari importante in prognoza: vor fi innorari si conditii de ninsoare slaba in aproape toata zona montana, iar vantul va prinde putere la altitudini mari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO