Ciolos: Sute de comunitati sunt afectate de inundatiile si furtunile din ultimele zile, trebuie evaluate pagubele

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Premierul Dacian Ciolos a spus, la videoconferinta cu prefectii care a avut loc marti la Guvern, ca sute de comunitati sunt afectate de inundatiile si furtunile din ultimele zile si ca sunt oameni care si-au pierdut viata.

Mai mult, premierul a declarat ca trebuie evaluate pagubele, pentru a-i putea ajuta pe oamenii ale caror gospodarii au fost afectate, o analiza urmand sa fie facuta pentru a evita, pe viitor, victimele umane si pagubele materiale.

"Intemperiile cu impact major in unele localitati deja au loc de cateva saptamani in diferite zone din tara. Am vrut sa facem o analiza a situatiei in care ne aflam in momentul de fata, cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube in urma cu cateva saptamani si sa vedem care sunt prognozele pentru perioada imediat urmatoare”, a spus Dacian Ciolos in videoconferinta.

Primul-ministru a aratat ca este regretabil ca sunt oameni care si-au pierdut viata, chiar daca sunt cazuri izolate si situatii particulare.

“Sper sa fim in masura sa ne organizam in asa masura incat si pe viitor sa evitam, pe cat posibil, astfel de situatii. Pe de altă parte, stiu ca sunt sute de comunitati care au fost afectate si aici as vrea sa vad cum ne organizam impreuna cu colectivitatile locale ca sa-i ajutam pe oameni. Apoi, cum am spus, vedem cum ne organizam pe viitor pentru a evita, pe cat posibil, victime umane si pagube materiale atat in infrastructura, cat si la gospodariile oamenilor”, a mai spus Dacian Ciolos in videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor de interventie.

La videoconferinta organizata la sediul Guvernului au participat si vicepremierul Vasile Dincu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, si seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris.

"In perioada 17-21 iunie, Romania a continuat sa fie afectata de un nou val de precipitatii, unele dintre ele insemnate cantitativ, insotite de intensificari ale vantului, care au determinat scurgeri importante de apa de pe versanti in zonele de deal si de munte. Am inregistrat 96 de atentionari sau avertizari meteo, dintre care 82 meteo si 14 avertizari hidrologice. In momentul de fata, mai avem in vigoare o atentionare cod galben de instabilitate atmosferica”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba.

Sub avertizare cod galben au fost, pana marti, la ora 09.00, raurile din bazinele hidrografice Bistrita – bazinul superior aferent judetului Suceava, Moldova – bazinul superior aferent judetului Suceava si raul Suceava (judetul Suceava).

O fetita de doi ani si-a pierdut viata dupa ce un copac smuls de o vijelie a cazut peste autoturismul in care se afla, in Mures, iar un barbat a murit lovit de fulger in Timis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO