Cioban impuscat de un fost primar, in Brasov. Motivul de la care a pornit scandalul

Ultima actualizare: 17-04-2014 06:58

S-au auzit impuscaturi in Duminica Floriilor, intr-o comuna din judetul Brasov. Iar un cioban a ajuns la spital, cu rani la piept si la picioare, dupa ce a intrat cu oile pe un teren pe care localnicii si-l disputa cu fostul primar.

Acesta sustine ca pamantul ar fi al lui si a tras cu un pistol cu bile de cauciuc in omul venit cu turma la pascut. Mai mult, fostul primar le-a spus politistilor ca ar fi fost atacat de cioban cu un cutit, insa versiunea lui nu a fost confirmata nici de martori, nici de anchetatori.

Nici nu a apucat omul sa isi lase oile la pascut si a inceput scandalul. Fostul primar recunoaste ca a pus mana pe arma, dar sustine ca ar fi actionat ca la carte.

Joszef Tokos, suspect: "Am tras cu pistolul cu bile de cauciuc, arma nelatala, doua focuri de avertisment si am 'spus stai intr-un loc ca te impusc'. A continuat sa fuga si am tras de trei ori, cred, catre el".

La scena au asistat cativa martori, care au telefonat la 112.

"Am vazut ca a tras in el cu arma si a plecat, a fugit, a urcat in masina si omul a ramas", spune un martor.

"L-am gasit in stare de soc, statea cu fata in sus si era ranit, ii curgea sange din nas, din gura si era impuscat. A zis ca a fost lovit la inceput si apoi impuscat", spune nepotul victimei.

In zona au ajuns si anchetatorii - 20 de politisti si jandarmi.

In urma impuscaturilor, ciobanul s-a ales cu cateva rani.

Liviu Naghi, IPJ Brasov: "Victima a fost ranita superficial in zona toracelui si a picioarelor, este la spital, in afara oricarui pericol".

Localnicii spun ca, in urma cu cativa ani, fostul primar si-a adjudecat fara drept bucata de pamant, insa autoritatile au decis ca parcela sa ramana in folosinta oamenilor din sat.

Mircea Garcea, primar comuna Augustin: "Foloseste abuziv mult teren din comuna Augustin, avand oi si vaci".

Gheorghe Lingurar, fratele victimei: "A venit fara sa fie proprietatea lui personala, nu are acte, nu are nimic si a intrat abuziv peste el si l-a impuscat".

Agresorul a fost dus la audieri. Deocamdata, el este cercetat pentru uz ilegal de arma, dar in functie de concluziile medicilor, i s-ar putea aduce si alte acuzatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO