Cine e românul care a rostit „Rugăciunea universală” la Vatican, în duminica Floriilor

Ultima actualizare: 14-04-2019 19:57

Moment emoţionant la Vatican în duminica Floriilor. În timpul slujbei, un român a rostit, în limba maternă, "Rugăciunea universală" sau "Rugăciunea credincioşilor".

Sfântul Scaun de la Vatican a vrut să marcheze astfel apropiată vizită a Papei Francisc în România la sfârşitul lunii mai. Şi în ţară, catolicii au sărbătorit Floriile printr-o procesiune la care au participat, cu bucurie, mii de oameni.

Marian Dancă lucrează la Roma de peste 20 de ani. Rugăciunea rostită de el a răsunat în fata miilor de catolici adunaţi la Vatican.

Francisc Doboş, purtător de cuvânt: "Ne pregătim de vizită Papei în România şi Vaticanul vine în întâmpinarea noastră şi prin astfel de gesturi"

În România, mii de catolici au participat la procesiunea de Florii, pentru întâmpinarea Paştelui.

Participant: "Un traseu care ne duce către Săptămâna Sfântă, către Paste, şi e o meditaţie şi o rugăciune pentru Iisus".

Credincioşii catolici au mers pe jos, de la biserica franceză până la catedrala Sf Iosif din Capitală, cu ramuri verzi şi flori în mâini. O ceremonie similară a avut loc şi la Iaşi.

Participantă: "Intrăm în săptămâna pascală. De 5 ani particip. Azi la liturghie am meditat asupra patimii lui hristos, vom celebra şi ziua tineretului la nivel local".

Francisc Doboş, purtător de cuvânt: „E începutul convertirii la noi, dar cu bucurie. Nu e despre noi această procesiune, e despre Dumnezeu pe care îl mărturisim"

Peste un miliard de catolici din toată lumea au sărbătorit Duminica floriilor. Şi preşedintele Klaus Iohannis a mers la biserică, la Sibiu, împreună cu soţia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO