Cinci români care s-au întors din China au ajuns la spital. Ce spun medicii despre starea lor


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 13:49
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 13:49
Categorie: Stiri actuale

Epidemia de coronavirus din China duce la măsuri speciale de prevenţie şi la noi.

În Zalău, o tânără de 23 de ani, întoarsă recent din China, este izolată la domiciliu, deşi nu are niciun fel de simptome îngrijorătoare. Iar la Spitalul Județean din Brăila, patru bărbați s-au prezentat duminică seară și luni dimineaţă la unitatea de primiri urgențe și au anunțat că au călătorit de curând în China, în interes de serviciu.

Cei doi bărbați au anunțat că lucrează în domeniul naval și au fost în interes de serviciu în zona Shenzen, în intervalul 27 Ianuarie-1 februarie.

Au fost consultați și, pentru că nu prezentau semne clinice de îmbolnăvire, medicii le-au recomandat carantină la domiciliu, pentru următoarele două săptămâni.

Totodată, trebuie să țină legătura cu medicii de familie.

În același timp, autoritățile sanitare anunță că au luat toate măsurile pentru a îmbunătăți timpii de răspuns ai sistemului, în cazul apariției unei crize în țara noastră.

Ministrul Sănătății a declarat luni dimineața, în cadrul comandamentului pentru situații de urgentă convocat de ministerul Afacerilor Interne, că populația trebuie să își păstreze calmul. Nu au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire în țările învecinate cu România, iar în tot spațiul european sunt înregistrate, deocamdată, 20 de astfel de situații.

Autoritățile au mai anunțat că Institutul Matei Balş a cumpărat 1000 de kituri de diagnosticare rapidă a bolii, iar alte 100 de kituri vor ajunge în următoarele zile la spitalele de boli infecțioase din Iaşi și Cluj-Napoca.

O tânără de 35 de ani, internată cu pneumonie, a murit în spitalul din Sibiu
Gripa a făcut a 13-a victimă în România. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani din Harghita
Ce este diferit la gripa de anul acesta. Virusul care
VIDEO PROTVPLUS.RO