Adrian Pop, vestitul bucătar din Cluj, care a intrat în comă la petrecerea polițiștilor din Apahida, a încetat din viață.

Medicii spun că a suferit un traumatism cranio-cerebral asupra căruia nu s-a putut interveni chirurgical. Anchetatorii trebuie să facă lumină în acest caz controversat și să spună ce s-a întâmplat la acea petrecere organizată ilegal în pandemie. Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, fără să aibă încă un vinovat. Iar polițiștii care au participat sunt cercetați de superiori.

Chef Adrian Pop avea 51 de ani. Rudele şi prietenii îi plâng soarta crudă.

Acum o săptămână Adrian Pop a fost invitat la aniversarea unui poliţist, într-un restaurant din comună Apahida din Cluj. La petrecere au participat aproximativ 20 de persoane, poliţişti şi civili. Asta deşi suntem în stare de alertă şi evenimentele private sunt interzise.

Adrian Pop a fost văzut ultima dată conştient după miezul nopţii. Un cunoscut susţine că atmosfera din restaurant s-a tensionat de la o partidă de skandenberg. Adrian câştiga jocul şi, la un moment dat, a ieşit din restaurant împreună cu un participant, rudă cu poliţistul sărbătorit.

Aşadar este un dosar dificil pentru procurori, cu atât mai mult cu cât la petrecere au participat 17 poliţişti.

Poliţiştii pretind că imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale restaurantului nu îi ajută deloc. Deşi acestea puteau oferi indicii pentru aflarea adevărului.

Adrian Pop a intrat în comă în acea noapte. La spital a ajuns inconştient cu grave lovituri la cap. Acestea ar fi putut fi produse fie în urma unei căzături, fie în urma implicării într-un conflict.

Flavia Țopan, purtător de cuvânt Spitalul județean de urgență Cluj: "Starea lui a rămas critica pe tot parcursul internării având un traumatism cranio-cerebral asupra nu s-a putut interveni chirurgical."

Poliţiştii care au participat la petrecere sunt vizaţi de o anchetă internă, fără să fi fost suspendaţi din activitate.

Singura sancţiune care s-a dat până acum a fost amendarea administratorului localului şi a 8 participanţi la petrecere cu 3.500 de lei.