Întârzieri în Gara de Nord de zeci de minute. Reacția CFR


Ultimul update: Duminica 27 Ianuarie 2019 14:12
Data publicarii: Duminica 27 Ianuarie 2019 11:44
Categorie: Stiri actuale
CFR

CFR anunţă că, duminică dimineaţă, nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate pe reţeaua feroviară, însă circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo nefavorabile, în jumătatea de sud a ţării, dar şi la intrare în Capitală. 

UPDATE 14:00 Trenurile au întârzieri de aproximativ 130 de minute.  În Chitila s-a format un blocaj pentru trenurile de călători care pleacă din București, iar ar trenurile care vin spre Capitală sunt blocate la Periș, Buftea și Chitila, a transmis un cititor.

Inițial, CFR anunța că trenurile circulă în condiţii speciale pe relaţia Bucureşti - Lehliu, tractate cu locomotive Diesel, iar pe sectoarele Buftea - Periş şi Videle - Roşiori, din cauza fluctuaţiilor de tensiune, trenurile circulă cu viteză redusă, relatează Agerpres

”Se circulă în continuare în condiţii speciale pe relaţia Bucureşti - Lehliu, interval de staţii unde trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, iar pe sectoarele Buftea - Periş şi Videle - Roşiori, unde apar frecvent fluctuaţii de tensiune, trenurile circulă cu viteză redusă şi încercări repetate de conectare a pantografului la linia de contact, pentru asigurarea curentului electric necesar continuării parcursului”, a anunţat, duminică dimineaţă, CFR.

Compania precizează, însă, că nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate pe reţeaua feroviară.

”Personalul feroviar a acţionat permanent, încă din cursul nopţii, pentru verificarea componentelor de alimentare cu energie electrică şi remedierea deranjentelor, astfel încât să menţinem continuitate în circulaţia trenurilor. La această oră, pe distanţa Bucureşti - Lehliu se intervine cu drezina pantograf pe un fir de circulaţie, astfel încât în scurt timp trenurile să circule în condiţii normale, cu locomotive electrice”, a mai precizat CFR.

Compania anunţă că, duminică, echipele feroviare vor face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni cu personal şi utilaje, astfel încât să fie operational traficul pe toate magistralele.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO