CFR încearcă să mai reducă din traficul de pe DN1. Ofertă la biletele de tren

Ultima actualizare: 04-01-2020 19:21

Un bilet cu trenul de la București la Brașov, în weekend, poate costa doar 16 lei.

Oferta de pe calea ferată vine după ce în fiecare an, mai ales la final de săptămână sau în vacanțe, mii de familii rămân blocate cu mașinile în coloanele kilometrice pe drumurile naționale.

Trenul parcurge drumul de 170 de kilometri dintre București și Brașov între două ore și 30 de minute și patru ore.

Femeie: „Cu trenul e ok. Cu mașina nu cred că se mai poate. Din tren se vedeau cozi de nu se mai terminau."

Asta pentru că cei care au plecat din București au stat și câte opt ore în mașini, pe DN 1 zilele trecute.

Bărbat: „Când m-am dus, ieri era un trafic de am plecat din Târgoviște cu mașina, cu microbuzul și am făcut cinci ore până la Brașov. Și acum la întoarcere foarte bine, e perfect cu trenul."

Cozile de kilometri, formate pe șosele în perioada sărbătorilor și în general în weekend, pe tot timpul anului, i-au convins pe tot mai mulți să aleagă trenul, potrivit datelor oficiale.

Pentru prima dată în ultimii ani, traficul de călători a început să crească. Potrivit rapoartelor Consiliului de Administrație al CFR Călători de la 2,2 milioane de călători în primele șase luni ale anului 2018 s-au înregistrat 2,4 milioane de călători în primele șase luni din 2019. Este o creștere de 8%.

Problema este, spun oamenii care au ales transportul public, că de la gară e destul de complicat să ajungi unde îți dorești dacă ai copii mici.

Femeie: „Adică noi am fost în Brașov. Să mergi să schiezi e destul de complicat. Tot din cauza mașinilor stai mult în trafic și cumva te ajută să ai o mașină la tine, să te deplasezi dintr-un loc în altul."

Ca să atragă cât mai mulți călători, cei de la CFR au venit la început de an cu o ofertă: pentru patru bilete de weekend cumpărate în avans, toate într-o lună, oferă o reducere de 35%.

Adrian Vlaicu, șef oficiu Marketing CFR Călători: „Acest bilet oferă posibilitatea utilizatorului de a călători către o aceeași destinație în weekenduri timp de o lună de zile, având reduceri care încep undeva de la 15 la sută pentru două weekend-uri și ajung la 35 la sută.”

De exemplu, un bilet cu Regio până la Brașov ar costa 16 lei, în loc de 25 cât ar costa fără reducere. Sau la InterRegio, către alte stațiuni, din Brașov la Miercurea Ciuc, ori de la Suceava la Vatra Dornei 20, respectiv 23 de lei.

S-a schimbat recent și mersul trenurilor, iar noutatea ar fi că se reintroduc cursele de navetă din jurul marilor orașe.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO