Cercetarea la faţa locului în ancheta incendiului de la Institutul „Matei Balş”, finalizată

05-02-2021 17:51


Criminaliştii şi procurorii au finalizat vineri cercetarea la faţa locului în ancheta incendiului de la Insitutul Matei Balş din Capitală.

Deocamdată, însă, nu pot spune nici măcar preliminar ce anume a provocat focul devastator de acum o săptămână.

Atenţia investigatorilor se mută, aşadar, în laboratoarele de expertiză.

Opt zile, atât a durat cercetarea la fața locului, la parterul Pavilionului 5 din Institutul Național „Matei Balș”.

În toate aceste zile, criminaliștii, polițiștii, procurorii, dar și experții de la Petroșani, de la Institutul de Protecție Antiexplozivă, au cercetat toată zona, în special salonul în care a izbucnit teribilul incendiu.

Anchetatorii au transmis, într-un comunicat de presă, că după finalizarea acestei cercetări, mai multe obiecte vor fi trimise la Petroșani, pentru a fi expertizate.

Pe de altă parte, spun aceleași surse oficiale, s-a cerut acordul unui judecător de drepturi și libertăți pentru a unitatea de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă să fie accesată.

Deocamdată, parterul Pavilionului 5 nu va fi redat spitalului pentru a fi renovat complet și rămâne sigilat, pentru eventualitatea în care specialiștii de la Petroșani vor avea nevoie de acces în zona respectivă.

Anchetatorii spun că este mult prea devreme să stabilească cu certitudine ce s-a întâmplat și dau de înțeles că ancheta ar mai putea dura câteva săptămâni, poate chiar câteva luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO