Cel mai scump bilet plătit de un român care vine acasă de Crăciun: 2.138 euro

Ultima actualizare: 06-12-2019 15:54
avion
AFP

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile lumii, inclusiv în România, iar românii care lucrează sau studiază în afară ţării şi vin să petreacă Crăciunul acasă au plătit între 29 de euro şi 2.138 euro pe biletul de avion.

”Principalele aeroporturi de îmbarcare pentru românii care vin acasă de Crăciun rămân oraşele europene cu comunităţi importante de români - Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris şi Milano, iar preţul mediu plătit de români pe un bilet de avion în perioada sărbătorilor de iarnă este de 151 euro”, arată un comunicat al companiei.

Conform datelor Vola.ro, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creşteri de până la 30% faţă de anul anterior. De asemenea, numărul românilor care studiază şi lucrează în oraşele europene şi preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor creşte de la an la an. Spre exemplu, în decembrie 2018 s-au înregistrat cu până la 48% mai multe rezervări faţă de luna decembrie 2017.

Creşteri substanţiale s-au înregistrat şi la zborurile intercontinentale şi Vola.ro estimează cu până la 25-30% mai multe rezervări cu plecare în luna decembrie, 2019 faţă de luna decembrie, 2018.

151 euro, preţul mediu plătit de români pentru biletul de avion de Crăciun

În ultimii trei ani, costul călătoriilor spre România în perioada sărbătorilor a rămas stabil, indiferent de aeroportul de sosire. Preţul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro de persoană, arată datele Vola.ro.

Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low cost şi aproape jumătate dintre rezervările făcute includ acum şi un bagaj de cala.

”Cel mai ieftin bilet de avion spre România cumpărat pentru o călătorie în perioada Crăciunului a costat 29 euro şi a inclus un bilet dus-întors pe ruta Roma – Bucureşti. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2.138 euro şi a inclus un bilet dus-întors New York - Bucureşti, cu sosire în ajunul Crăciunului şi plecare pe 4 ianuarie”, spun reprezentanţii Vola.ro.

Cea mai scurtă şedere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi şi cea mai lungă este de 45 de zile. Cea mai lungă călătorie spre casă rezervată pe Vola.ro are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore (inclusiv perioada de escală) pentru a ajunge acasă.

”Decizia de a călători de sărbători, în special a celor plecaţi la studii sau muncă în afară ţării, este influenţată de foarte mulţi factori printre care: programarea examenelor la universitate şi programarea concediilor la locul de muncă. Din acest motiv ne-am dorit să oferim pasagerilor noştri posibilitatea de a-şi rezerva din timp biletele de avion fără a fi stresaţi de eventualitatea în care nu vor mai putea călători, astfel că am introdus opţiunea de avea un bilet de avion „rambursabil’ ce va putea fi anulat în orice moment şi din orice motiv”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9.2 milioane de euro în creştere cu 33% faţă de 2017.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO