Cei care au criticat pe Facebook Politia din Targu Jiu, chemati la audieri. Amenda pe care risca sa o primeasca


Ultimul update: Vineri 24 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2017 13:25
Categorie: Stiri actuale

Politia Locala Targu Jiu prelungeste suspansul in cazul sanctiunilor pe care vrea sa le aplice unor barbati din oras care au criticat institutia pe Facebook.

 Tinerii au comentat, saptamana trecuta, cateva imagini filmate in trafic, in care aparea un echipaj al politiei, aflat in misiune, cu girofarul pornit. Pe internet s-au iscat apoi comentarii ironice. Iar agentii au considerat ca tinerii au lezat Politia Locala, ba chiar au calomniat si prin urmare marti i-au chemat la audieri. Unul dintre cei citati e stabilit in Italia, dar teoretic trebuie sa se intoarca in Targu Jiu pentru explicatii.

Patru persoane au fost chemate marti dimineata la sediul Politiei Locale Targu Jiu. Alte trei sunt asteptate miercuri.

Dan Burlan: "Eu am comentat, se grabeau la o problema de matematica, iar ei cum nu se pricep la matematica se grabeau la o toaleta, din comentariul asta s-au facut multe, eu am ajuns infractor, cred ca o sa fiu chemat si amendat, e comentariul pe Facebook, e vizibil, a fost repus de n ori."

Marius Enulescu: "Eu nu am nimic cu Politia Locala, cu institutia in sine chiar nu am nimic. Asta a fost intrebarea pe care mi-au pus-o, daca recunosc ce am scris acolo. Contul meu se poate sparge."

Politistii le-au comunicat celor audiati ca o decizie va fi luata doar dupa ce vor fi audiati toti cei care au comentat.

Amenda pe care o risca cei vizati poate sa ajunga pana la 1000 de lei. Nu se va lua insa nicio masura pana cand nu vor fi chemati toti cei implicati. Problema este ca nu toti stau in tara.
 

Gabriel Parvulescu, cel care a postat imaginile: "Acum am realizat ca de fapt Politia Locala Targu Ji ii sanctioneaza si pe cei din Italia, are competenta teritoriala si acolo, sa fim foarte atenti. Mai am un prieten care a comentat din Anglia, trebuie sa il informez ca il paste o chemare si pe el."

Specialistii sustin ca regulile platformei de socializare nu permit nume fictive. In termenii si conditiile facebook este foarte clar precizat ca autentificarea se face cu numele din buletin. Totusi, daca exista si conturi care nu corespund cu numele real, Politia poate solicita facebook-ului sa-i puna la dispozitie datele reale ale persoanei, dar numai daca aceasta este suspecta de o infractiune grava... cum ar fi cea de terorism, de exemplu.

Dragos Stanca, specialist digital: "Se pot obtine datele de identificare sau anumite date care sa conduca la identificarea persoanei. De exemplu, numarul de telefon mobil cu care s-a autentificat pentru a-si recupera parola, adresda de e-mail si alte date care sunt depozitate in facebook, pentru activarea unui cont."

Audierile, in acest caz, continua.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO