Cei șase imigranți intoxicați cu fum fuseseră închiși într-o cameră de comandantul navei


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 12:43
Data publicarii: Luni 18 Noiembrie 2019 12:38
Categorie: Stiri actuale

Scandal la bordul unei nave ancorate în Portul Constanța! Şase migranţi clandestini, închişi într-o cameră de comandantul unei nave sub pavilion Panama, au vrut să forţeze coborârea în port şi au incendiat o saltea!

Fumul degajat a atras atenţia autorităţilor care au trimis la faţa locului mai multe echipaje de pompieri şi o ambulanţă. Unul dintre clandestini, cetăţean algerian, a fost transportat la spital, iar poliţiştii de frontieră investighează cele întâmplate!

Alarma s-a dat aproape de miezul nopţii, la bordul navei Nordic Barents, sub pavilion Panama - ancorată în Portul Constanța. Mai multe echipaje de pompieri, dar şi ambulanţe au ajuns la scara cargoului. Medicii au preluat un cetăţean algerian aflat clandestin la bordul navei.

Ana Maria Stoica, ISU Dobrogea: "Colegii au urcat la bordul navei şi au găsit pe punte şase persoane conştiente, colaborante, intoxicate cu fum. În urma investigaţiilor medicale, o persoană a avut nevoie de transport la spitalul judeţean Constanța."

Comandantul navei susţine că migranţii ar fi reuşit să urce la bordul navei în Turcia. Imediat după ce au fost descoperiţi, au fost închişi într-o cabină. Cei şase ar fi vrut să coboare forţat pe teritoriul României, aflată în Uniunea Europeană şi tocmai de aceea ar fi provocat incendiul.

Alexandra Cârstea, Garda de Coastă Constanța: "În momentul intrării navei în port, am fost informaţi că la bordul navei sunt şase cetăţeni clandestini, fără documente de călătorie. La bordul navei a luat foc o saltea. Focul a fost stins de îndată de echipajul navei."

Conform unui raport al poliţiştilor de frontieră, numai anul trecut, aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal granita României.

Cei şase migranţi vor rămâne la bordul navei până când cargoul va părăsi Portul Constanța. Cum vaporul este încă sub operaţiuni de încărcare, poliţiştii de frontieră au decis să lase o patrulă la scara navei

Cei şase migranţi algerieni nu vor fi lăsaţi să intre pe teritoriul României şi cel mai probabil vor călători spre China acolo unde este următoarea destinaţie a navei

Poliţiştii de frontieră au anunţat că l-au sancţionat pe comandantul navei cu o amendă de peste 10.000 de euro.

Anchetatorii spun că cei şase algerieni intenţionau să se oprească într-o ţară a Uniunii Europene şi să ceară azil.

Alertă în Portul Constanța. Șase imigranți ilegali s-au intoxicat cu fum pe un vas
Incident naval pe Dunăre: un cargo s-a izbit de un ponton. VIDEO
Tragedie în SUA. Un vas care transporta autoturisme s-a răsturnat
VIDEO PROTVPLUS.RO