Cea mai mare expoziție de flori de toamnă din România, la Grădina Botanică din Iași

Ultima actualizare: 05-11-2020 09:41

Soiuri felurite și ornamente care mai de care mai colorate așteaptă să fie admirate și fotografiate la Grădina Botanică din Iași.

Cei dornici de o plimbare. parfumată nu pot lua însă la pas și serele - din cauza pandemiei.

Sute de soiuri de flori, zeci de culori şi un miros fermecător, într-un decor de vis. Aşa poate fi descrisă, pe scurt, Grădina Botanică din Iaşi, care, în aceste zile, găzduieşte o expoziţie cu tradiţie.

Vizitatore: „Chiar sunt încântată de exterior, parcă arata mai bine ca niciodată. E o plăcere să te plimbi. E o senzaţie plăcută şi vizual, şi cromatic. Aici, în mod sigur, nu se poate lucra fără pasiune”.

Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu tot felul de aranjamente, parcă pictate, care le fură ochii.

Vizitatoare: „Foarte frumos”.
Reporter: „Din Suceava aţi venit să vedeţi expoziţia?”
Vizitatoare: „Da, special”.

Vizitatoare: „În fiecare an, sigur, venim, anul acesta e mai cu probleme, dar e deosebit. Văzusem în alte grădini botanice din lume, pe internet, şi m-am bucurat că a apărut şi sistemul acesta la noi, foarte bine”.

Pentru prima dată în ultimele trei decenii, serele, care adăpostesc plante unice în lume, sunt închise în această perioadă, din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Prof. univ. dr. Cătălin Tănase, director executiv al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” din Iaşi: „În sera expoziţională sunt prezentate 212 soiuri de crizanteme, majoritatea sunt soiuri internaţionale. Este o colecţie foarte valoroasă pentru noi, pentru că multe dintre aceste soiuri, în prezent, nu se mai găsesc în cultură”.

Curioşii se pot bucura de acest spectacol colorat până la sfârşitul lunii. Pentru o asemenea experienţă, care îţi încântă simţurile, doritorii scot din buzunar şase lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO