Ce se va întâmpla cu Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat. Unde va fi închis


Ultimul update: Luni 27 Mai 2019 14:17
Data publicarii: Luni 27 Mai 2019 14:11
Categorie: Stiri actuale

Liderul PSD a fost condamnat luni la prânz la 3 ani şi jumătate de închisoare şi ar urma ca în următoarele ore să fie încarcerat.

Instanţa Supremă a confirmat luni, 27 mai, condamnarea dată de prima instanţă în cazul liderului PSD. pe 21 iunie 2018, un complet de trei judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul “DGASPC Teleorman”, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

 

Dragnea va fi închis la Rahova

 

 

Liviu Dragnea va trebui să meargă la închisoare, el nemaiavând la dispoziţie din acest moment decât căile extraordinare de atac. Dar, până când avocaţii liderului PSD să apeleze la aceste căi, Dragnea trebuie să meargă după gratii. Preşedintele Camerei Deputaţilor ar urma să ajungă chiar luni la penitenciarul de maximă siguranţă Rahova.

Potrivit procedurilor, după încercerare ar urma o perioadă de 21 de zile de carantină, timp în care se va stabili regimul de executare a pedepsei – semi-deschis sau deschis. Dragnea ar putea rămâne în penitenciarul Rahova sau ar putea fi transferat în altă închisoare.

Se mai aşteaptă redactarea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat ce va fi trimis la Poliţia Capitalei pentru ca, în ipoteza în care Dragnea nu se predă de bunăvoie, o echipă de poliţişti să meargă acasă la el, la adresa din sectorul 1 al Capitalei, şi să-l ia pentru a-l duce la penitenciar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO