Ce riscă Vincent Castellano după ce a organizat o petrecere ilegală în club

Ultima actualizare: 24-11-2020 19:39

Polițiștii i-au stricat luni noapte petrecerea lui Vincent Castellano, fiul lui Joshua Castellano, proprietarul mai multor cluburi din țară.

Cineva a sunat la 112 și a dat informații despre petrecere în condițiile în care sunt interzise prin lege. Invitații au fost amendați, iar sărbătoritul s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Riscă de la unul până la cinci ani de închisoare.

Vincent Castellano a organizat o petrecere în clubul din zona Lacul Tei a capitalei. În imaginile filmate de unul dintre participanţi se observă cum invitaţii stau la masă unii lângă alţii, fără să respecte distanţarea. Dar, când se distrau mai bine, au fost opriţi de poliţişti.

Poliţiştii de la secţiile 6 şi 7 au descins în salonul de evenimente din sectorul 2 al Capitalei la miezul nopţii. Înăuntru se aflau 19 persoane printre care şi sărbătoritul. Nimeni nu purta masca de protecţie, motiv pentru care invitaţii au fost scoşi afară şi amendaţi.

Suma totală a amenzilor primite de invitaţi se ridică la 52 de mii de lei. Considerat organizatorul evenimentului, Vincent Castellano s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Momentan este cercetat în libertate, dar riscă să primească între un an şi cinci ani de închisoare.

Am încercat să îl contactăm şi pe tatăl lui Vincent Castellano - Joshua - proprietarul localului, însă nu a răspuns la telefon.

Din punct de vedere legal, patronii de cluburi sau restaurante nu au voie să organizeze astfel de întruniri private chiar dacă este vorba de localul lor.

Cosmin Andreica, Sindicatul Europol: "Este important de precizat că aceşti patroni de cluburi sau de săli de evenimente au aceste spaţii care aparţin persoanei juridice, adică a societăţii comerciale sau a formei lor de organizare. Nu este un spaţiu, o proprietate privată a unei persoane fizice şi atunci, în aceste condiţii, cu toate că activitatea clubului a fost suspendată, ei nu au dreptul de a organiza petreceri private în aceste spaţii iar aceste spaţii pot fi supuse controlului şi verificărilor poliţiei.”

Şi în Cluj-Napoca, poliţiştii au închis un bar după ce au găsit înăuntru 120 de persoane.

Beatrice Milonean, purtătorul ce cuvânt al IPJ Cluj: "În cadrul acțiunilor desfăşurate de poliţişti, a fost verificat un local public din Piața Unirii, constatându-se faptul că acesta nu respecta măsura suspendării activității operatorilor economici, în incinta localului aflându-se aproximativ 120 de persoane. S-a dispus încetarea activității operatorului economic, toate persoanele fiind evacuate”.

Proprietarul a primit şi o amendă de 10 mii de lei. Situaţia s-ar putea repeta şi în viitorul apropiat, se tem poliţiştii, pentru că urmează Crăciunul şi Revelionul. Iar oamenii legii pot interveni doar în baza unei sesizări din oficiu sau a unei reclamaţii la 112.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO