Ce pedeapsă a primit paznicul spitalului din Ştefăneşti. Pacienţii, evacuaţi după ce a dat cu gaz lacrimogen "ca să se amuze"

Ultima actualizare: 18-11-2020 20:17

Incident neobişnuit la spitalul din Ştefăneşti.

Plictisit, probabil, de rolul de paznic de spital, un bărbat din Argeș a vrut să se amuze și, spun martorii, ar fi dat cu spray lacrimogen după o pisică.

Acțiunea sa a dus însă la o operațiune amplă de evacuare. 28 de pacienți, mulţi dintre ei imobilizaţi, au fost scoşi cu tot cu paturi sau cărucioare din saloane, după ce un miros puternic a inundat pavilionul. Şi 30 de cadre medicale au ieșit de urgență și au dat alerta: s-au temut de o nenorocire.

La fața locului au sosit o mulțime de pompieri, echipaje SMURD, polițiști și angajati ai firmei de distribuție a gazelor. Cu toții au rămas surprinsi atunci când au aflat că toată mobilizarea, fusese din cauza paznicului. Bărbatul este cercetat de firma de paza care îl angajase, și a fost amendat, cu 300 de lei. La audieri a susținut că a vrut doar să se amuze.

Imediat cum s-a simţit mirosul înţepător, personalul spitalului a scos pacienţii afară. Unul dintre asistenţii medicali le-a povestit celor din conducere că l-a văzut pe paznic, angajat al Consiliului Judeţean, dând cu sprayul lacrimogen din dotare după o pisică, exact în uşa clădirii.

Bătrâni, bolnavi şi chiar imobilizaţi la pat, oamenii au fost scoşi în frig pentru a evita ceea ce putea fi o nenorocire. I-au urmat cadrele medicale.

Valentin Goilan, director medical Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti: „A fost o greşeală de manipulare a unui spray lacrimogen de către agentul de pază, în prima fază am acţionat ca la carte, am evacuat pacienţii, pentru că nu ştiam exact sursa.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO