Ce pedeapsă a primit interlopul care a ameninţat-o cu violul pe şefa Arestului Poliţiei Prahova

Ultima actualizare: 09-09-2020 09:47
Ionut Pietraru
Facebook / Ionut Pietraru

Interlopul care a amenințat-o cu violul pe șefa Arestului Poliției Prahova, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu executare pentru săvarşirea infracţiunii de ultraj.

Amenințarile la adresa polițistei au avut loc în noiembrie 2016, după ce Pietraru Ionuț Daniel și-a exprimat nemulțumirea față de condițiile din arest. Concret, acesta a solicitat anumite bunuri, la care nu avea dreptul potrivit legii,printre care și apă caldă pentru ness, în condițiile în care în arestul de la Câmpina, deținuții primesc apă caldă marțea și joia, spun surse apropiate anchetei citate de Ziarul Incomod.

Însă Pietraru s-a lovit de refuzul supraveghetorilor din penitenciar. Acesta a devenit agresiv și a început să-și amenințe colegii de cameră și apoi pe șefa Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova, pentru că a dispus mutarea sa altă cameră de detentie.

„În timp ce se afla sub puterea unui mandat de arestare preventivă, fiind încarcerat în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Prahova, a solicitat agentilor supraveghetori anumite bunuri, la care nu avea dreptul potrivit legii, iar din cauza refuzului primit de la acestia, a început să se manifeste violent si a amenintat că le va mutila pe celelalte persoane private de libertate care se aflau în aceeasi cameră cu el. În aceste conditii, seful Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova, persoana vătămată E.M.D., având gradul de comisar de politie, a dispus mutarea inculpatului într-o altă cameră de detentie. Urmare a refuzului sefului Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova de a avea o atitudine conformă solicitării inculpatului, acesta din urmă a adresat amenintări cu violente fizice si moartea persoanei vătămate, dar si membrilor familiei acesteia. Comportamentul agresiv al inculpatului a fost de natură a-i produce o stare de temere persoanei vătămate, care, în consecintă, a formulat plângere penală împotriva inculpatului”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, într-un comunicat.

Prin urmare, inculpatul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru săvarşirea infracţiunii de ultraj.

De asemenea, instanța i-a interzis lui Pietraru dreptul de a comunica cu șefa Arestului Poliției Prahova prin contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, ori de a se apropia de aceasta la o distanţă de mai puțin de 5 de metri pe o durată de doi ani, după executarea pedepsei închisorii.

Inculpatul a făcut apel la sentința judecătorilor Câmpineni, dar Curtea de Apel Ploiești a menținut condamnarea.

Pietraru a fost implicat în 2015 într-o altercație care a avut loc tot în arestul de la Câmpina, iar victima a fost Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta. În plus, și Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, ar fi fost amenințat de interlop.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO