Ce au găsit polițiștii când au controlat o mașină care venea din Germania. 6 oameni au fost arestați

Ultima actualizare: 17-08-2020 14:49
Ce au găsit polițiștii când au controlat o mașină care venea din Germania. 6 oameni au fost arestați
DIICOT

Polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. din Călărași au descoperit 400 de grame de cocaină ascunse în rezervorul unei mașini care venea din Germania, 6 persoane fiind arestate preventiv pentru trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat, la data de 15 august, polițiștii D.I.I.C.O.T. - B.T. Călărași au realizat un flagrant, în București și au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Astfel, polițiștii au depistat, în București, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 44 de ani, ce s-ar fi întors din Germania, cu două autoturisme și ar fi avut ascunse, în rezervorul unuia dintre autoturisme, două recipiente din plastic de tip PET de 0,5 l ce conțineau aproximativ 400 de grame de cocaină.

Cei 4 s-ar fi deplasat în Germania, pe 12 august și ar fi achiziționat cele 400 de grame de cocaină, pe care le-ar fi introdus în țară, acestea fiind destinate unor dealeri.

Peste 16.500 de euro, găsiți de polițiști

 

În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, în urma cărora au descoperit și ridicat 44.250 de lei, 7.050 de euro, 300 de dolari, o doză de cocaină, mai multe telefoane mobile și cartele.

Din cercetări au rezultat indicii că, în cursul anului 2020, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 41 de ani, ar fi comercializat cocaină, direct sau prin persoane interpuse.

8 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Călărași, iar, la data de 16 august a.c., instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele a 6 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul I.J.J. Călărași.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO