Ce au facut trei barbati la o zi dupa ce au fost prinsi la vama cu 1,5 tone de calcan fara acte

16-05-2014 13:38


Politistii de frontiera au oprit la Vama Veche doi cetateni bulgari si un roman, care incercau sa scoata din tara, fara documente, o tona si jumatate de calcan.

Culmea e ca barbatii mai incercasera, fara succes, sa treaca granita cu o incarcatura de peste si cu o zi inainte. Dar si atunci politistii le-au confiscat toata marfa, pentru ca indivizii nu aveau acte pentru pestele trasnportat.

Miercuri seara cei trei indivizi au incercat sa treaca Vama Veche cu o autoutilitara in care transportau 1.500 de kilograme de calcan pentru care nu aveau documentele legale. Atunci politistii de frontiera au confiscat marfa si au deschis o ancheta.

A doua zi, aceiasi indivizi au oprit din nou in vama, cu peste o 1.000 de kilograme de calcan in duba care a avut aceeasi soarta. In total, politistii au confiscat aproape trei tone de calcan.

In urma verificarilor, anchetatorii au aflat ca pestele era expediat de la o firma din judetul Constanta, catre o societate comerciala din Bulgaria.

Cei doi bulgari si romanul, cu varste intre 40 si 56 de ani, sunt acum cercetati pentru evaziune fiscala. Calcanul a ajuns intr-un magazin de profil pentru valorificare, conform normelor legale.

VIDEO PROTVPLUS.RO