Ce a observat un preot de la Mănăstirea Șinca Veche la bărbatul care și-a omorât familia

×
Codul embed a fost copiat

Bărbatul din Braşov, care a şocat întreaga ţară după ce şi-a omorât soţia şi copiii, a susţinut în fața anchetatorilor că nu regretă tripla crimă.

Când a fost audiat, el a povestit cu lux de amănunte ce a făcut în acea zi neagră: a fost la mănăstire să se reculeagă, pe drum spre casă a încercat să se sinucidă, iar seara i-a ucis pe ai lui. Unul dintre medicii psihiatri care a aflat de cazul său, se întreabă cum de nimeni nu a văzut semnele acestei crize violente mai devreme.

Florin Mircea Buliga este autorul unui film de groază chiar şi pentru anchetatori. La audieri, suspectul le-a povestit că şi-a ucis soţia şi pe cei doi copii.

Luni, în ziua fatidică, Buliga a mers la firmă pe care o administrează, un centru de sănătate. Apoi a ajuns la mănăstirea din Şinca Veche unde obişnuia să meargă frecvent să se roage.

Gheorghe Piuaru, preot paroh Șinca Veche: ”El de fapt a venit să se liniştească, deci avea o problemă. Simţea nevoia asta. Dar el nespunând cuiva - şi putea s-o facă la spovadă - a rămas cu chestia asta în sufletul lui, care probabil s-a amplificat foarte mult.”

Citește și
tripla crima
Flori şi bomboane pentru soţie înainte de crimă. Amănunte tulburătoare în cazul triplei crime din Braşov
Cu cât erau plătiți mercenarii români care au fost uciși în Congo. Detalii despre atacul lansat de rebelii M23

La mănăstire a stat aproape 45 de minute, timp în care a asistat la un tur organizat de o măicuţă pentru un grup de turişti.

”Pe drumul de întoarcere, la un moment dat a oprit pe marginea drumului şi pe motiv că ar fi avut o revelaţie, o viziune interioară cu privire la păcatele pe care le-ar fi comis el în decursul vieţii. Susţine că ar fi încercat să se sinucidă”, a declarat procurorul Daniel Dancă.

Buliga le-a mai declarat procurorilor că şi-a continuat drumul spre casă şi a mai făcut o oprire într-o piaţă, unde s-a întâlnit cu o femeie pe care obişnuia să o ajute. Aceasta i-a dăruit o cutie de bomboane şi o orhideee în ghiveci.

Femeie: “Luni mi-a dat două milioane. Mi-a zis: Crezi în Dumnezeu? Da. Apoi a zis: Si eu cred în Dumnezeu, după aia mi-a dat 2 milioane, mi-a cumpărat mâncare, zâmbea şi i-am cumpărat o orhidee că m-a mai ajutat doamnă pe mine.”

La ora 21.30, suspectul a auns acasă şi în câteva ore copiii şi soţia lui, Monica, erau ucişi. Mai întâi, ar fi încercat să îi spună soţiei despre tentativa lui de sinucidere, însă femeia nu ar fi vrut să îl asculte şi a plecat la culcare.

”Acasă avea un aparat de biorezonantță şi o masă de masaj pe care o ţineau într-o cameră, să-i spunem în dormitorul matrimonial, s-au conectat amândoi la acel aparat, după aceea au stat puţin la masă, doar ei doi. În acelaşi timp, băiatul se afla în camera lui, se juca la calculator”, a mai spus procurorul Daniel Dancă.

Buliga a aşteptat ca soţia lui să adoarmă, iar la ora 23 a ucis-o, spun anchetatorii.

”Susţine că s-ar fi rugat pentru ea, ca sufletul ei să ajungă într-o lume mai bună şi să fie liniştită, a învelit-o cu o pătură şi i-a aşezat pe piept orhideea pe care o primise anterior”, a precizat procurorul Daniel Dancă.

Liniştit, Buliga le-a povestit procurorilor că s-a aşezat din nou la aparatul de biorezonanță şi a sunat-o pe fiica lui, care în scurt timp a ajuns acasă.

”Au stat puţin de vorbă, după care fata i-a spus că vrea să meargă la ea în cameră ca e târziu să se culce. A mai aşteptat o jumătate de oră să adoarmă fata, după care a intrat la ea în cameră”, a mai spus procurorul.

Suspectul le-a spus anchetatorilor că i-a luat viaţa fetei, apoi a mers şi în camera fiului său, care a avut aceeaşi soartă.

De ce şi-a ucis familia, a fost întrebarea a anchetatorilor.

”El susţine că în felul acesta a facilitat accesul membrilor familiei sale către o lume mai bună şi unde sunt liniştiţi. A afirmat că după ce i-a ucis pe fiecare în parte ar fi comunicat aşa, empatic, cu sufletele lor şi are convingerea că le e bine”, a mai declarat procurorul.

După crime, Buliga susţine că a plecat în miez de noapte la sediul firmei. De aici şi-a sunat o verişoară şi i-a povestit ce a făcut, însă femeia nu l-a crezut. Apoi a vorbit cu un prieten care l-a convins să meargă la poliţie.

"Acest om avea o fantezie homicidară cu mult timp înainte. Arată ca în felul cum a săvârşit fapta, punct cu punct şi virgulă cu virgulă, a adus în realitate ceea ce în universul lui psihologic era liber manifest încă dinainte. Nu lăsa loc decât de o singură întrebare. Cum de nimeni nu a văzut treaba asta?”, spune psihiatrul Gabriel Diaconu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Ungurii au reacționat imediat după ce România a spulberat-o pe Ucraina la EURO 2024
Citește și...
Brașoveanul care și-a ucis familia a mai avut o tentativă de suicid în 2012. Dezvăluirile avocatului său
Brașoveanul care și-a ucis familia a mai avut o tentativă de suicid în 2012. Dezvăluirile avocatului său

Magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au decis miercuri arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Mircea Florin Buliga, bărbatul care şi-a omorât soţia şi cei doi copii.

Flori şi bomboane pentru soţie înainte de crimă. Amănunte tulburătoare în cazul triplei crime din Braşov
Flori şi bomboane pentru soţie înainte de crimă. Amănunte tulburătoare în cazul triplei crime din Braşov

Cu gândul că le va elibera sufletele, Florin Mircea Buliga şi-a înjunghiat pe rând, soţia, fiica de 18 ani şi fiul de 13. Femeia de 42 de ani şi băiatul s-au luptat cu asasinul şi au urme de autoapărare pe corp.

Florin Buliga nu regretă că și-a ucis familia. Bărbatul a avut o amantă și a fost marcat de pierderea mamei
Florin Buliga nu regretă că și-a ucis familia. Bărbatul a avut o amantă și a fost marcat de pierderea mamei

Bărbatul din Braşov care şi-a omorât, în noaptea de luni spre marţi, soţia şi cei doi copii, a susţinut în faţa anchetatorilor că le-a făcut un bine şi că în felul acesta a facilitat accesul membrilor familiei sale către o lume mai bună.

Recomandări
Cât pot câștiga studenții care vor să lucreze pe timp de vară. Mulți dintre ei își caută un job sezonier
Cât pot câștiga studenții care vor să lucreze pe timp de vară. Mulți dintre ei își caută un job sezonier

Vacanța se apropie, iar elevii și studenții care vor să lucreze își caută un post. Sunt multe locuri pentru ospătari, barmani sau lucrători comerciali. Cei care vor avea salariul minim pe economie vor primi 2.363 de lei net.

Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat
Atmosferă de neuitat în Munchen, la meciul României. Suporterii au cântat neîncetat "Hai, România!"

"Când ne visăm împreună, ne adunăm împreună"! Și asta au făcut mii de suporteri români care au oferit momente emoționante și intense pe tot parcursul meciului România-Ucraina, dar și cu câteva ore înainte de începerea partidei.

Austria - Franța 0-1, la EURO 2024. Les Bleus câștigă fără să înscrie GALERIE FOTO
Austria - Franța 0-1, la EURO 2024. Les Bleus câștigă fără să înscrie GALERIE FOTO

Franța a câștigat după un autogol meciul cu Austria din prima etapă a grupelor EURO 2024. Partida de la Dusseldorf a fost în direct la PRO TV și VOYO.