CCR a amânat decizia privind completurile de corupţie. Sesizarea, depusă de Iordache


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 12:15
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 12:05
Categorie: Stiri actuale
Florin Iordache, Liviu Dragnea

Curtea Constituţională a României a amânat miercuri pentru a cincea oară o decizie privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

UDPATE 12:00 Decizia a fost amânată pentru 3 iulie

La precednetul termen, pe 20 mai, CCR a amânat decizia pentru 5 iunie. Pe 25 martie, Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile către Florin Iordache, internându-se în spital pentru dureri de spate.

 

Argumentele aduse de Iordache şi Tarcea

 

Curtea a luat în dezbatere sesizarea în aprilie. La dezbateri, Florin Iordache a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a arătat că Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate. Ea a respins, totodată, acuzaţiile cu privire la încălcarea legii în cazul repartizării dosarelor de corupţie.

Nu se ştie cum se va reflecta în acest lucru în decizia în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

În aprilie, avocaţii lui Dragnea obţinuseră amânarea dosarului până când Curtea Constituţională va lua o decizie cu privire la presupusul conflict de natură constituţională dintre Parlament şi Instanţa supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupţie.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO