Cazurile de COVID-19 se înmulțesc alarmant în SUA. Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc

Ultima actualizare: 29-06-2020 14:09

Europa se pregătește să-și redeschidă granițele pentru călătoriile internaționale. Zborurile spre Statele Unite vor fi probabil excluse, deoarece acolo cazurile de COVID-19 se înmulțesc alarmant, pe mai bine de o jumătate de teritoriu.

Situaţia este atât de gravă încât vicepreşedintele a făcut apel către americani să poarte măşti de protecţie. Poate părea greu de crezut, însă este primul oficial de la Casa Albă care lansează acest mesaj.

Nic Robertson, corespondent CNN: "Ambasadorii Uniunii Europene s-au întâlnit vineri și s-au pus de acord asupra criteriilor legate de naționalitățile care au voie să intre în Uniunea Europeană. Azi ambasadorii se vor întâlni din nou. Vor fi puse pe masă 27 de liste din 27 de țări, iar oficialii vor trebui să se pună de acord asupra uneia. În acest moment, se pare că cetățenii Statelor Unite nu vor fi incluși în această listă. Motivul este că rata infecțiilor cu coronavirus în Statele Unite o depășește pe cea a Uniunii Europene."

36 de state americane au raportat în ultimele 24 de ore o creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2. Pentru sâmbătă, doar Florida a raportat peste 9.500 de infectări - peste vârful înregistrat de Italia, în perioada în care Peninsula era considerată epicentrul pandemiei.

Francis Suarez, primar Miami: "Multă lume crede că Florida s-a redeschis prea repede. Cred că, de fapt, problema e că oamenii nu s-au protejat așa cum trebuie. "

Se fac tot mai multe presiuni asupra guvernatorilor să anunțe obligativitatea purtării măștii în toate statele federale. Unii oficiali americani o pun deja în practică, dar mulți așteaptă ca președintele Trump să fie puterea exemplului.

Steve Aadler, primar Austin/Texas: "Ar fi o diferență uriașă dacă președintele și vicepreședintele ar purta o mască oriunde s-ar deplasa. "

Lamar Alexander, senator republican: "De asemenea, ne-ar ajuta să scăpăm de această dezbatere politică, potrivit căreia dacă ești un susținător al președintelui Trump, nu porți mască, iar dacă ești împotriva lui Trump, porți mască."

De teama apariţiei unor focare, cunoscutele plaje din Miami vor fi închise pe 4 iulie, de Ziua Independenţei.

Carlos Gimenez, primar: "Fără nicio îndoială, am văzut o creștere uriașă în categoriile de vârstă 18-34 de ani și 35-44 de ani. Cele două grupuri au foarte multe cazuri de infecție."

Și pe coasta de Vest, în California, autorităţile se tem că spitalele se vor umple în perioada imediat următoare. Statul american a înregistrat un vârf de şase mii de cazuri noi într-un interval de 24 de ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO