Cazul copiilor abuzati la o gradinita particulara din Constanta. Una dintre educatoarele anchetate: "Ii dojeneam din iubire"

Ultima actualizare: 11-09-2014 00:10

Administratorii gradinitei particulare din Constanta unde mai multi copii au fost maltratati si umiliti vor da socoteala in fata legii. Ancheta a mai scos la iveala ca centrul nu avea nici macar autorizatie de functionare, asa ca a fost inchis.

Una dintre educatoarele cercetate, filmata in timp ce ii brusca pe cei mici, le-a spus cu seninatate procurorilor ca ea de fapt ii "dojenea din iubire".

Luni, la audierile de la Pachetul de pe langa Judecatoria Constanta a ajuns si una dintre educatoarele incriminate. La inceputul anului ea a fost filmata de camerele de supraveghere din centru cum ii brusca pe cei mici. Femeia, care este sotia sefului Seminarului Teologic din oras si mama a doi copii, le-a spus anchetatorilor ca are constiinta impacata. In fata procurorului de caz s-au prezentat si cele doua directoare ale centrului.

Ancheta in cazul educatoarelor surprinse de camera de supraveghere in timp ce maltratau copii se apropie de final. Parintii asteapta acum decizia procurorilor care trebuie sa stabileasca infractiunile de care acestea s-ar putea face vionovate.

Prin avocatii lor, parintii copiilor care apar pe inregistrari au cerut ca femeile sa fie cercetate pentru rele tratamente aplicate minorilor. Ei vor ca si administratorii gradinitei sa raspunda in fata legii pentru inselaciune, pentru ca dupa inceperea anchetei a iesit la iveala faptul ca centrul educational nu avea autorizatie de functionare.

Dupa mai multe nereguli constatate, asa-zisa gradinita a fost amendata atat de Inspectoratul Teritotial de Munca, Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Acum, dupa mai bine de patru luni de la declansarea anchetei, centrul este parasit.

Procurorii trebuie sa ia o decizie in acest caz pana la finalul saptamanii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO