Cazierul va fi mult mai usor de obtinut, timbrul fiscal nu mai e necesar. Cat veti plati pentru eliberarea acestui act


Ultimul update: Luni 11 Iulie 2016 00:09
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2016 11:28
Categorie: Stiri actuale
birocratie

Conditiile pentru eliberarea cazierului judiciar se simplifica incepand de luni, 11 iulie.

Certificatul de cazier judiciar se va obtine mai usor din data de 11 iulie, cand va fi eliminat timbrul fiscal in valoare de 2 lei, iar cazierul se va elibera, de regula, pe loc sau in cel mult trei zile de la data solicitarii.

"Pentru a se obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana fizica poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, insotita de actul de identitate aflat in termen de valabilitate si chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei", informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana juridica depune prin reprezentant legal, care trebuie sa-si dovedeasca calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, insotita de dovada calitatii de persoana juridica, dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal si chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei.

Politia Romana aplica astfel prevederile OUG nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

"Astfel, la cererea motivata a persoanelor aflate in strainatate, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei pot elibera, dupa efectuarea verificarilor in bazele de date, adeverinte in care se consemneaza rezultatele verificarilor. Aceste adeverinte au valoarea juridica a unui certificat de cazier judiciar si se utilizeaza exclusiv in strainatate", se arata in comunicat.

Pentru situatiile in care cererea este depusa prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, certificatul de cazier judiciar se elibereaza in cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar in cazul adeverintelor - in termen de 10 zile de la data solicitarii.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO