Cazierul va fi mult mai usor de obtinut, timbrul fiscal nu mai e necesar. Cat veti plati pentru eliberarea acestui act

birocratie

Conditiile pentru eliberarea cazierului judiciar se simplifica incepand de luni, 11 iulie.

Certificatul de cazier judiciar se va obtine mai usor din data de 11 iulie, cand va fi eliminat timbrul fiscal in valoare de 2 lei, iar cazierul se va elibera, de regula, pe loc sau in cel mult trei zile de la data solicitarii.

"Pentru a se obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana fizica poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, insotita de actul de identitate aflat in termen de valabilitate si chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei", informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar in Romania, persoana juridica depune prin reprezentant legal, care trebuie sa-si dovedeasca calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare si motivata, la orice subunitate de politie in care exista ghiseu de cazier judiciar, insotita de dovada calitatii de persoana juridica, dovada ca deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal si chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei.

Politia Romana aplica astfel prevederile OUG nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Citește și
cozi la Primaria Sectorului 2
Cozi nesfarsite la Primaria Sectorului 2 pentru taxe. Tanar: "Lucrez in strainatate, iar cand vii aici iti faci cruce"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei.

"Astfel, la cererea motivata a persoanelor aflate in strainatate, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei pot elibera, dupa efectuarea verificarilor in bazele de date, adeverinte in care se consemneaza rezultatele verificarilor. Aceste adeverinte au valoarea juridica a unui certificat de cazier judiciar si se utilizeaza exclusiv in strainatate", se arata in comunicat.

Pentru situatiile in care cererea este depusa prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, certificatul de cazier judiciar se elibereaza in cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar in cazul adeverintelor - in termen de 10 zile de la data solicitarii.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Schimbarile pregatite de Dacian Ciolos, in lupta cu birocratia.
Schimbarile pregatite de Dacian Ciolos, in lupta cu birocratia. "Cazierul judiciar se va solicita doar intre institutii"

Guvernul a adoptat in sedinta de marti un pachet de masuri pentru debirocratizare, printre care eliminarea copiilor legalizate pentru diverse documente si transmiterea cazierului judiciar intre institutii.

Cozi nesfarsite la Primaria Sectorului 2 pentru taxe. Tanar:
Cozi nesfarsite la Primaria Sectorului 2 pentru taxe. Tanar: "Lucrez in strainatate, iar cand vii aici iti faci cruce"

Sute de persoane stau la cozi umilitoare pe la ghiseele primariilor, in fiecare zi.

Dispare taxa care i-a facut pe romani sa piarda 2 milioane de ore pe drumuri si la cozi in 2015. Ce hartii
Dispare taxa care i-a facut pe romani sa piarda 2 milioane de ore pe drumuri si la cozi in 2015. Ce hartii "taie" Guvernul

Birocratia de la ghisee se simplica. Dispare celebrul xerox dupa buletin, dar si taxa de 2 lei pentru eliberarea cazierului. Iar mamele vor depune un singur dosar in loc de trei pentru a obtine ajutoarele de crestere a copilului.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.